Baj, ha a húsokat jól átsütve szárazon szeretem?
Egyáltalán nem baj, nem vagy egyedül. Sokan szeretik a száraz, sőt túlságosan átsütött húsokat is. Apósom is úgy szerette a rántotthúst, hogy szinte zörgött.
Mindenki egye azt, és úgy, ahogy szereti, az ízlés nem vitatéma...
Nem baj, edd úgy, ahogy szereted.
De javaslom, hogy kóstold meg más módon is, kevésbé átsütve. Sütéskor ugyanis károsodik a hús, a rostjai. Ezért tartják úgy, a szakácsok is, hogy a hús közepesen átsütve a legjobb, amikor a belseje még rózsaszínes (nem véres). Úgy a jó puha, omlós, szaftos. Mondjuk egy bélszín esetében. Kérheted jól átsütve is, legfeljebb sajnálja majd a szakács, hogy elrontja a drága, finom húst. De ha te úgy szereted, azt semmi nem írja felül. Ezért is szokták megkérdezni éttermekben az ilyen húsoknál, hogy mennyire süssék meg. Ha azt mondod, hogy olyan legyen, ahogyan a szakács szerint jó, akkor biztos, hogy nem fogja neked jól átsütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!