Szerintetek hol kezdjem el ismét a barátkozást a főzéssel?
Sose voltam konyhatündér. Virslit tudtam főzni, milánóit is megcsináltam ha kellett, fasirtot, rántottát, egyszerűbb ételeket régen, palacsintát is, szóval a kedvenceimet.
Egyszer viszont valami elterelte a figyelmemet és amikor rántottát csináltam lehet túl sok volt az olaj, vagy figyelmetlen voltam, jó hát kezdő is, de átfordításnál egy kevés rántotta kiesett a serpenyőből, rá a lábamra.
Na innentől kezdve minden konyhai manővert hárítottam.
Most 25 vagyok, kellene magamra főzni hébe-hóba, egyszerűbb, olcsóbb kajákat.
Ma ott tartok, hogy meg merem gyújtani a gűztűzhelyt. Virslit meg merem főzni, rántottát balesetmentesen tudok csinálni, milánóit szintén, tésztát kifőzni azt is.
Viszont a rántott hús meg a fasirt nagy kedvencem, de nem merem megcsinálni, mert ott is olaj van és folyton az jut eszembe, hogy ennék rántott húst, de mi van ha az olaj rám fröccsen...
Akkor rád fröccsen, és?
Ne hisztizz már 25 éves létedre. Tudod, én hányszor vágtam el, égettem meg magad potom egy év alatt, mióta főzök? Számtalanszor, időnként elég mélyen, mégsem nyavalygok.
Vagy a melóhelyeden is így fosol, hogy leöntenek meleg kv-val?
Én is sütőben csinálom, nem lesz olajszag.
Spray-es olajjal kicsit le kell spriccelni a húst, és simán betenni a sütőbe. De olyat is olvastam valahol, hogy majonézzel csinálta az illető a panírozást, mert abban már van olaj.
Igen én szoktam majonézes panírt készíteniha csirkemellet sütök.
Liszt, majonéz, prézli.
Nem kell olajozni,csak megfordítani amikor az egyik oldala már megpiruljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!