Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most költöztünk külön a...

Most költöztünk külön a párommal. Eddig szüleimnél laktunk, szinte mindig anyukám főzött, én csak ritkábban. A főzéssel nincs problémám, szeretem is és béna sem vagyok, inkább a mennyiségnél akadnak problémáim. Ti hogyan főztök 2 főre? Mennyit?

Figyelt kérdés
És legfőképp mit? Minden nap kitaláljátok, vagy megbeszélitek? Párom mindig azt mondja, neki mindegy, ő bármit megeszik. Főleg a mennyiséggel vannak problémáim, általában elsokallom. Várom a tanácsaitokat. Esetleg weboldalakat, ahonnan ötletet meríthetek a menü összeállításához. Köszönöm előre is!

#főzés #főzés 2 főre
2013. febr. 25. 12:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az vált be ,hogy 2 napra főzök vagy 3 ra ha 3dik nap már nem eszük akkor megy a fagyasztóba .Föleg ha valami pörkölt félét vagy töltött káposztátcsinálok . Mennyiséget nem tudok írni mert ,neked kell tudni ,hogy nálatok mi a sok és mi a kevés .A mennyiség miatt ne agodj hamarad bármit újra lehet hasznositani..

Én heti tervet készítek mindig megnézem mi van már itthon és az alapján csinálom meg ,persze megbeszélem a férjemmel neki is szoktak ötletei lenni .

A menüt igyekszem úgy össze állitani ,hogy mindenféle legyen benne ,hús ,tészta ,zöldség ,stb ..

2013. febr. 25. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld megvenni a Horváth Ilona szakácskönyvét, abban igen sok egyszerüen elkészithetö étel receptje van, azokból tudsz válogatni, hogy változatosan tudj fözni, és van benne egy táblázat is, hogy egy személyre miböl mennyit szokás átlagosan számitani.
2013. febr. 25. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Itt elég sok minden van remélem segit kicsit ..

2013. febr. 25. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Általában 2 napra főzök.Nekem is kellett kb fél év mire megtanultam mekkora adag fogy el 2 nap alatt,majd belejössz te is.

Hazafele együtt megyünk,bemegyünk boltba is,megvesszük amit kell.

Ami nem romlik hamar,és akciós,abból többet veszünk.

Nincs heti terv,előző nap megbeszéljük mi legyen a kaja.


viszont ami rengeteget segit: nem megfőzni nehéz,hanem kitalálni.Így fogtam egy lapot,leirtam milyen kajákat szoktam főzni,bármi uj van,ráírom.És tudunk választani azokból ha nincs ötlet.

2013. febr. 25. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is két főre főzök (+ egy 10 hónapos baba. Levest például két répából egy zöldségből (+ a többi zöldség, ha zöldségleves) és kb. gy liter vízből főzöm. Illetve másfél literrel kezdem de el fog ebből sok párologni....

Vannak ételek amikből nem lehet keveset főzni, például húsleves, csontleves, töltött káposzta. Káposztát, töltött paprikát pl. fagyasztok le mindig ha marad. Ha keverek be fasírtot, akkor a nyers fasírtok egy részét lefagyasztom. Krumplipürét pl. kb. félkiló krumpliból csinálom, de szerintem figyeld meg mennyit eszel meg te egy evésre meg a párod is és próbáld kiszámolni. Nem tudom mennyit esztek. Nálunk pl. köretből mindig több fogy mint húsból mert mindketten azt szeretjük jobban.

2013. febr. 25. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
60%

Pl. végy pörköltnek 2 kg husit, főzd meg. A felét már nyugodtan le is fagyaszthatod, a másik feléhez készítel akkor nokedlit. Majd látod, hogy mennyi maradt belőle. Ha csak egy kislábaskával, akkor abból másnap főzzél gulyáslevest (=felhígítod, bezöldségezed, egy kis krumplival, petrezselyemmel, és vagy lebbencs-tésztával vagy fodros-kocka tésztával befőzöd). Ahhoz már elegendő egy tányér túrós-tészta.

De ha pl. a nokedliből kavarsz már eredetileg dupla mennyiséget, és a maradékból másnap lehet tojásos nokedli.

A lefagyasztott pörkölt másik felét pár hét múlva előveszed, lehet belőle húsos-tarhonya, vagy a hordós aprókáposztával húsoskáposzta.


Személy szerint mindig azt döntöm el, hogy vasárnap mit főzök, és az esetleges maradékot másnap-harmadnap hogyan használom fel. A hét további napjára utána úgy tervezek.

Pl. ha azt tervezed, hogy rántott szelet, vagy sült, akkor vásárolj és készíts úgy, hogy fejenként 2-3 szelet legyen, akkor biztosan marad is, és esetleg egy vacsira még elég is lehet egyéb kiegészítőkkel.


Ha a combot egyben vitted haza, és leszelted róla a rántani-valót, a maradékok felkockázod, felcsíkozod és már eleve úgy fagyasztod, hogy abból valamikor lehet brassói, vagy valami tokányféle zöldségekkel, mártásokkal. Írd rá a zacsira, hogy mi van benne, és amikor "jön az ötlet", csak ki kell választani.


Kettőtöknek egyébként ugyanazt javaslom, amit én is csinálok: már eleve úgy főzök, hogy minimum 2 evésre elég legyen, így a második alkalommal esetleg csak köretet kell hozzá készíteni. Így rengeteg időt tudsz megspórolni.

Másrészt, ha itt is olvasgatsz, hogy ki mit válaszol az olyan kérdésre: nálatok mi lesz az ebéd hétvégén, vagy mit főztök stb. Rengeteg ötletet kaphatsz itt is.

2013. febr. 25. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!! Nagyon hasznos ötletek, még jöhetnek! :)
2013. febr. 25. 14:39
 8/14 anonim ***** válasza:
51%

A napokban vettem, felpucoltan volt 2,0 kg a csirke (tyúk?). Átkapirgáltam és csomagoltam: csontosa (=far-hát-nyak-szárny-belsőségek) pörköltnek, vagy lesz belőle rizseshús.

Mellehúsát leszedtem a csontról, (a húsos csont ment a pörköltes részhez), a mellehúsát majd vagy megsütöm, esetleg kirántom, vagy felcsíkozom és raguszerű valami lesz belőle.

A két comb is vár a sorára, hogy símán sütve, vagy bőre alá töltve, esetleg kirántva, majd akkor eldől, amikor előveszem.


Persze akár a mellehúsából, akár a pörköltnek való csontosból is készíthetsz ragulevest, vagy éppen (keress rá a net-en, nagyon finom) a palócleves.

2013. febr. 25. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim válasza:
Biztosan nem 10 emberre valo adagot csinalsz:) probalj aszerint fozni hogy kb mennyit esztek egy adott kajabol. Pl ha a lecsot szeretitek csinalhatsz tobbet igy marad vacsira is. Vagy csinalsz natur husit es ra halmozod a lecsot. De leis fagyaszthatod es igy ha nem lesz kedved fozni eloveszed es maris van ebed:)
2013. febr. 25. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

én nem tervezem meg ennyire tudatosan a főzést mint sokan mások.

Igyekszem nem hatalmas mennyiséget főzni mert nem szeretem túl sokáig azt enni, és valljuk be vannak olyan ételek amelyek fagyasztás után nem az igaziak.

Mondjuk ma spagettit ennék akkor azt főzök, valószínű marad holnapra is. De van hogy vacsorára hideget eszünk akkor marad belőle következő napra is. én úgy vagyok vele ahogy esik úgy puffan.És mindig azt főzöm amit megkívánok nem tervezem el előre, hogy mi lesz a héten. Van otthon fagyasztott szeletelt húsom is , van mikor reggel kiveszek egy csomaggal hogy mire délután hazaérek kiolvadjon és hazafelé eldöntött mit ennék, vagy megkérdezem a férjem hogy rántott húst kér vagy cigánypecsenyét és akkor azt csinálok. Van mikor ő neki rántok ki én meg mustáros szeletet ennék akkor magamnak azt. Ha marad hús másnap mást készítek belőle. Szóval nem tervezek előre.

2013. febr. 25. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!