Szeretnék valami egyszerű, könnyen elkészíthető, finom kaját készíteni. Tudtok ötleteket adni? A tükitojáson és a pudingon már túl vagyok :D L/12
Ha nem zavarnak a zsíros nagyon tápláló ételek akkor :
Fogj virslit vágd el hosszában és tegyél a közepébe sajtot. Ezután tekerd körbe angolszalonnával és fogpiszkálóval szúrd át, hogy ne essen le a szalonna. Mehet a sütőbe és pár perc múlva kész is.
XD tükörtojás mint finomságXD na mind1
javaslom:madártej ha van othon habverő még élvezet is meg csinálni :) sült krumpli,rántott sajtna ezt rohat nehéz meg csinni. hát én ezeket tom
12/L
Tükitojás :D:D
Én olyat csináltam, hogy egy serpenyőbe (kis tepsi is jó) tetten négybe vágott újkrumplikat, önöttem mellé tejfölt, és egy fej hagymát. Fűszernek oreganót, kaprot, borsot, sót és pirospaprikát használtam, majd megsütöttem 200°C fokon. Zsiradéknak szalonnakockát használtam.
Szerintem ez az egyik legkönnyebb süti recept, lehetetlen elrontani:
Kefires rétes
Hozzávalók:
2 doboz kefir
1 doboz tejföl
3 egész tojás
1 cs. vanília
10 dkg olvasztott margarin
15 dkg cukor
fél liter tej
25 dkg fodros nagykocka tészta
Elkészítés:
A tojásokat szátválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A többi hozzávalókat egy mély tálban jól összekeverjük, majd könnyedén belekeverjük a felvert tojáshabot is. Vigyázzunk, ne törtjük össze.
Kivajazunk egy magasszélű tepsit. Beleöntjük a zacskós tésztát, elsimítjuk, mindenhol egyformán legyen. A masszát beleöntjük, vigyázva, hogy a tésztát teljesen ellepje a tejes keverék.
Középmeleg sütőben 30-40 perc alatt megsütjük, alufóliával takarjuk le sülés közben.
Tetejét porcukorral megszórjuk, kockákra vágva tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!