Habtejszín felforralása tortakrémként, milyen lesz az állaga? Bővebben lent.
Tortát sütök, a krémet illetően ezt írja a recept: A krémhez felforraljuk a tejszínt a mentával. Levesszük a tűzről, és pihentetjük 30 percig. Kiemeljük az ágat, ismételten felforraljuk a tejszínt, és ráöntjük a feldarabolt csokoládéra. Kevergetjük, amíg sima nem lesz, majd hagyjuk kihűlni.
Habtejszínem van, de ez így nem lesz túl folyós? Nincs benne, hogy fel kéne verni... Illetve azt sem értem, hogy miért kell kétszer forralni. A tortába és a torta külsejét is ezzel kéne bevonni. Valakinek tapasztalat? A válaszokat előre is köszönöm!
A recept rossz. Felforralod a mentával, hagyod kihűlni.
A csokoládét külön, gőz fölött megolvasztod, majd folyamatos keverés mellett belekevered a tejszínbe, felvered ezeket együtt, és hűtőbe teszed egy éjszakára.
Reggel kiveszed, újra felvered, kész.
Mentás csokoládéganache.
A recept tökéletes .
Először azért kell felforralni, hogy átvegye a menta ízét.
Másodszor azért, hogy felolvadjon benne a csokoládé.
A habtejszínt nem minden esetben kell felverni.
A krém nem lesz folyós, hiszen ahogy kihűl, a csokoládé megdermed benne.
Ne térj el a recepttől,csináld úgy ahogy megadták.
#7
Igen, ez a ganche receptaránya, amit leírtam korábban.
Melynek az elkészítési módja 2 kétszeri felverés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!