Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Habtejszín felforralása...

Habtejszín felforralása tortakrémként, milyen lesz az állaga? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Tortát sütök, a krémet illetően ezt írja a recept: A krémhez felforraljuk a tejszínt a mentával. Levesszük a tűzről, és pihentetjük 30 percig. Kiemeljük az ágat, ismételten felforraljuk a tejszínt, és ráöntjük a feldarabolt csokoládéra. Kevergetjük, amíg sima nem lesz, majd hagyjuk kihűlni.


Habtejszínem van, de ez így nem lesz túl folyós? Nincs benne, hogy fel kéne verni... Illetve azt sem értem, hogy miért kell kétszer forralni. A tortába és a torta külsejét is ezzel kéne bevonni. Valakinek tapasztalat? A válaszokat előre is köszönöm!


2017. szept. 6. 14:03
 1/9 anonim ***** válasza:
97%

A recept rossz. Felforralod a mentával, hagyod kihűlni.


A csokoládét külön, gőz fölött megolvasztod, majd folyamatos keverés mellett belekevered a tejszínbe, felvered ezeket együtt, és hűtőbe teszed egy éjszakára.


Reggel kiveszed, újra felvered, kész.


Mentás csokoládéganache.

2017. szept. 6. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Megpróbálom így, igazából feleslegesnek tartom kétszer felforralni. Köszönöm a választ!
2017. szept. 6. 15:14
 3/9 A kérdező kommentje:
Egyébként a még meleg tejszínbe keverjem a csokoládét, vagy várjam meg míg kihűl és úgy?
2017. szept. 6. 15:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Csináld úgy, ahogy az egyesben leírtam.
2017. szept. 6. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

A recept tökéletes .

Először azért kell felforralni, hogy átvegye a menta ízét.

Másodszor azért, hogy felolvadjon benne a csokoládé.

A habtejszínt nem minden esetben kell felverni.

A krém nem lesz folyós, hiszen ahogy kihűl, a csokoládé megdermed benne.

Ne térj el a recepttől,csináld úgy ahogy megadták.

2017. szept. 6. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100 gramm legalább 60%-os étcsokoládéhoz, 100 ml legalább 30 %-os tejszín
2017. szept. 6. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

#7

Igen, ez a ganche receptaránya, amit leírtam korábban.


Melynek az elkészítési módja 2 kétszeri felverés.

2017. szept. 6. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Elárulnád milyen lett a torta krém? És hogyan készítetted el?
2017. szept. 7. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Végül felforraltam a tejszínt a mentával, és forrón ráöntöttem a csokoládéra. Hagytam 1-2 percig olvadni, és ezután kevertem össze úgy, hogy a lehető legkevesebb levegőbuborék kerüljön bele. Meghűlt, betettem a hűtőbe 3 órára, majd mikor kivettem, már rendesen krémes-habos állagú volt. A fele ment a tortába krémnek, a másik felét pedig ismét felmelegítettem, így az folyékonnyá vált és nyakon önthettem vele a tortát. :) Lehet, hogy nem "szabályos" így, de egy egész szép, és nagyon-nagyon finom sütit sikerült így összehoznom. ^^
2017. szept. 8. 11:46

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!