Ásvány/csapvíz felforralása tűzön okoz valami változást a vízben?
Pl ha hideg főzetet csinálok előtte felforralom a vizet, majd hagyom lehűlni és utána bele a tea. Ezt azért csinálom hogy esetleg megtisztítsam a vizet, főleg ha vezetékes.
Ennek így van valami értelme (nekem is így mutatták), vagy gyakorlatilag fölöslegesen cselekszem mert egyből ráönthetném a langyos csapvizet forralás nélkül, mert a forralás nem okoz változást.
Úgy tudom hogy a biológia dolgokat kiszedi a forralás, a kémiai dolgokat meg nem. Az ásványvizet nem mindig szoktam megforralni, de az most nincs, és a csapvízben meg nem vagyok biztos.
Minimum elpárolog némi víz, tehát nő a relatív ásványi anyag tartalma, ez egy bizonyos töményéség után már nem jó - mint pl a túlzott sófogyasztás se.
Csapvizet fertőtlenítés céljából fölösleges forralni, elvileg elég klór van benne, hogy magától is kimérgezze a dolgokat, más kérdés, hogy az embernek se túl egészséges (sokszor még a fúrt kút vize is jobb minőségű, mint a "tiszta" csapvízé).
Az ásványvíz elvilekben elve fertőtlenített.
A gondot inkább jelentik a vegyi szennyezések, sokkal hétköznapibb a jelenlétük ezért károsabbak is, mint a biológiai szennyezés, sajnos ha védekezni akarsz, akkor egy elég drága RO szűrő rendszeren kívül nincs más hatékony megoldás - hacsak nincs egy hegyi forrás a közeledben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!