Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ásvány/csapvíz felforralása...

Ásvány/csapvíz felforralása tűzön okoz valami változást a vízben?

Figyelt kérdés

Pl ha hideg főzetet csinálok előtte felforralom a vizet, majd hagyom lehűlni és utána bele a tea. Ezt azért csinálom hogy esetleg megtisztítsam a vizet, főleg ha vezetékes.

Ennek így van valami értelme (nekem is így mutatták), vagy gyakorlatilag fölöslegesen cselekszem mert egyből ráönthetném a langyos csapvizet forralás nélkül, mert a forralás nem okoz változást.

Úgy tudom hogy a biológia dolgokat kiszedi a forralás, a kémiai dolgokat meg nem. Az ásványvizet nem mindig szoktam megforralni, de az most nincs, és a csapvízben meg nem vagyok biztos.



2013. szept. 11. 15:50
 1/1 anonim ***** válasza:

Minimum elpárolog némi víz, tehát nő a relatív ásványi anyag tartalma, ez egy bizonyos töményéség után már nem jó - mint pl a túlzott sófogyasztás se.

Csapvizet fertőtlenítés céljából fölösleges forralni, elvileg elég klór van benne, hogy magától is kimérgezze a dolgokat, más kérdés, hogy az embernek se túl egészséges (sokszor még a fúrt kút vize is jobb minőségű, mint a "tiszta" csapvízé).

Az ásványvíz elvilekben elve fertőtlenített.

A gondot inkább jelentik a vegyi szennyezések, sokkal hétköznapibb a jelenlétük ezért károsabbak is, mint a biológiai szennyezés, sajnos ha védekezni akarsz, akkor egy elég drága RO szűrő rendszeren kívül nincs más hatékony megoldás - hacsak nincs egy hegyi forrás a közeledben.

2013. szept. 11. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!