Valami jó darált húsos receptet?
Fasirt:
50 dkg darált s.comb (vagy lapocka),1-2 zsemle (vagy 1-2 szelet kenyér),2 tojás,só,bors,p.paprika,fokhagyma,zs.morzsa és sütéshez olaj.
Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott tojásokat,és a tejbe vagy vízbe áztatott,majd kinyomkodott zsemléket (vagy kenyeret).Ízlés szerint fűszerezzük sóval,borssal,zúzott fokhagymával,p.paprikával,majd jól összedolgozzuk a masszát.Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle,majd enyhén meghempergetjük zs.morzsában.Ezután olajban pirosra sütjük,majd papírtörlőre téve lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot.(Nem kell túl nagy lángon sütni,mert akkor a külseje megég,a közepe pedig nyers marad.Akkor jó,ha kettétörve a közepe nem rózsaszínű.)
Lehet készíteni töltött fasírtot is,a fenti masszából a következő képpen:kizsírozunk,vagy olajjal kikenünk egy sütőlemezt vagy tepsit és a masszát rátéve megformázzuk.(Olyasmi formájúra mint az őzgerinc sütőforma.)Néhány tojást keményre főzünk és belenyomkodjuk a masszába egymás után,amilyen hosszú a fasírozott,majd ismét megformázzuk a masszát.Ezután alufóliával letakarva sütjük,mikor már majdnem jó,akkor levesszük a fóliát,és a tetejét pirosra sütjük.Ha kihűlt,szépen szeletelhető,és a fasírozottban szépen mutat a főtt tojáskarika.(Lehet virslit,vagy kolbászt is belesütni a fasírtba,esetleg variálni a főtt tojással.)
Elkészítési idő: 60 perc
szia! rakott kel, rakott káposzta, rakott zöldbab, rakott karfiol,töltöttpaprika.
mindegyikhez rizzsel kell összekeverni a darálthúst,tojással összefogni, ízlés szerint hagymával, borssal, egyebekkel fűszerezni.
a töltöttpaprika kivételével soronként lerakni a zöldségeket váltva a darált hússal. esetleg tejfölözni,
reszelt sajttal megszórni.
sütőben pirulásig sütni.
Shepherd's pie
olajon a hagymát megdinsztelem, rá a darálthús és ahogy a milánóihoz szoktam csinálni úgy csinálom itt is, tehát vagy pörköltalaposan, vagy milánói tasakos port öntök a húsra és vizet, és megfőzöm.Amikor kész, belerakom a tepsi aljába, szétterítve.Krumplipürét készítek,és a hús tetejére rakom, szétterítem, a krumpli tetejáre zsiradékokat teszek, pl: margarindarabkákat és berakom sülni, amíg a krumpli piros nem lesz.
tehetsz rá sajtot is és sütheted úgy is.
jó étvágyat
-V-
Hortobágyi húsos palacsinta.
EGyik "kontár de finom" elkészítési módja:
Darált húst pörköltnek felkészíted, megfőzöd. Ez lesz a töltelék. Sütsz a húshoz való 10-12 palacsintát cukor nélkül, vagyis nem édesen, beleteszed a töltelék darálthúst és szépen négyzetté hajtva egyszerűen bepanírozod és kirántod. Alig kell mellé köret, olyan laktatós és finom.
Házi lasagne:D én úgy szoktam csinálni, hogy kicsit sós palacsintát sütök, a darálthúst házi paradicsomlével, kechuppal, sóval, borssal és oregánóval kicsit megfőzöm, úgy egy liter tejet besűrítek liszttel és sóval.
ezt a 3 dolgot rétegezem jénaiban, alulra a palacsinta, ráa husi, arra a tejes lisztes cucc. a tetején egy palacsinta legyen ezzel a tejessel leöntve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!