Spagetti hús, sajt és paradicsom nélkül?
Olyan spagettirecepteket keresek, amiben nincs hús (sem szalonna/sonka/kolbász/szalámi), nem paradicsomos, nincs rajta sajt, lehetöleg kevés zsiradékot tartalmaz és egyszerü elkészíteni.
Egy komolyabb diétára fogott családtagnak kellene ilyesmi, de nem sok ötletem van.
(Hozzávalók nem gond, mert ezután megyek bevásárolni)
Aki segít, annak nagyon megköszönöm elöre is.
Vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, vékonyra szeletelt gombát teszünk rá, sózzuk, borsozzuk. Amikor zsírjára sült, egy kanál lisztet szórunk rá, egy fél dl tejszínt egy merőkanálnyi vízzel ,vagy a tészta főzőlevével összekeverjük, ráöntjük a gombát és kiforraljuk.
Kifőtt tésztával összekeverjük.
Én spenótos spagettifészket szokta a sütőben sütni, a fészkek közepébe ütve 1-1 tojást.
A spenót persze jó fűszeres. Úgy szeretjük, ha a tojás sárgája kissé lágy marad, a fehérje viszont megsül.
Szerintem nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Mindenkinek, aki értelmes választ adott - és nem a diétán akadt fenn - mert hús- és zsírmentes diáta is létezik, vagy a másikkal veszekszik -, nagyon köszönöm a segítséget, ezekböl már tudunk válogatni.
Aki segített, azokat felpontoztam, a többieket meg egyáltalán nem értékelem sehogy, mégha meg is érdemelnék a pirosat.
Teljes kiőrlésű tészta ( nem sima tönköly, az a sima búza egy fajtája és ugyanolyan rossz egészségügyileg!)
+ avokádós- rukkolás - fenyőmagos feltét
+ vegán pesztó (dióval)
+ gombás-növényi tejszínes öntet
+ vegán joghurtos- padlizsános- kapros öntet
Beszállok a durum vitába...
A durum semmivel nem jobb, mint a sima fehér liszt:
Kevesebb benne a fehérje, 12x annyi cukor van benne, kétszer olyan rossz az omega 3:6 aránya, minden másban meg egyforma.
Most akkor mitől is jobb? Hogy pár grammal több rost van benne?
Na hogy a kérdezőnek is válaszoljak:
sütőtökös vagy hokkaidó tökös, zsályás spaghetti is nagyon finom, pirított magvakkal.
Vagy esetleg tejszínes-paprikás krém.
Sajnos lehet, hogy az illető refluxos, vagy köszvényes, esetleg veseproblémája van, stb. Ezekhez mind különleges diéta kellene, hogy társuljon.
Ugyan már biztos megcsináltad, de mi tonhalas tésztát sokszor készítünk - tonhalkonzerv, kukorica, olivabogyó (de ki is lehet hagyni, tudom, sokan nem szeretik :)), lilahagyma, alacsony zsírtartalmú tejszín. Csak össze kell rottyantani, picit fűszerezni, és teljesen szuper.
Ami még tetszhetne neki:
- tejszínes-cukkinis spagetti
- ricottás-spenótos cannelloni (de spagettire is simán mehet)
- bazsalikomos-fokhagymás tészta
- spagetti primavera
(ha valamelyiket nem ismered, másold be a keresőbe, egyszerre ad ki recepteket)
Az újabb válaszokat is köszönöm, meg a receptötleteket is.
A késöbbiek is segítenek, mert még jó ideig szükség lesz hasonló receptekre a diéta során.
Abban igazuk van többeknek, hogy nem fogyókúráról van szó, hanem egy gyomor-bél-vese kímélö étrendröl, amiben csak minimális fehérje és zsír lehet, illetve a paradicsom allergia miatt esik ki.
Ezért is hasznos minden recept, mert így egy változatosabb étrendet tudunk összehozni. Természetesen nem csak tészta alapú kajákból áll a diéta, de ez volt az a terület, ahol eléggé tanácstalan voltam.
Még egyszer, mindenkinek köszönöm, aki a kérdésre válaszolt és segített.
Tudom, hogy nagyon drága, de egyszer próbáljátok ki a hajdinaspagettit. Nekem nagyon ízlik. Sokkal jobb a beltartalmi értéke, mint a búzának (jó benne a fehérje, a szénhidrátláncait meg lassabban bontja le a szervezet).
Ugyancsak jó még a vöröslencse- vagy csicseriborsólisztből készült tészta. Azok fehérjedúsak és megfelelő szósszal kombinálva teljes értékű proteint adnak (még hús se kell hozzá).
Az én egyik kedvencem a hajdinaspagetti garnélával.
Egy kevés olívaolajon pirítok fokhagymát, kevés rukkolát, garnélát és kész is van, mehet a tésztára.
Nem tudom, hogy a diétára fogott családtagod ehet-e tengeri herkentyűket vagy halat, nem zsíros tengeri halakat, tintahalat szoktak sok diétánál javasolni.
A tejszínes spenótszószban a tejszínt lehet helyettesíteni többféle növényi alapú tejszínnel (nem a Hulalára és társaira gondolok), az Alprónak van szójaalapú főzőkréme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!