Gluténmentes kekszet sütnék rizslisztből, állagban mire számítsak?
Figyelt kérdés
Pontosabban teasüteményt szeretnék csinálni, 20 dkg rizslisztet ír a recept. Állagban meglesz az a puha teasüteményes érzése a kész sütinek, vagy ne számítsak ilyenre?2017. szept. 1. 00:27
1/2 anonim válasza:
Én még csak (azonnal puha) mézest sütöttem rizslisztből, de az nincs olyan távol attól az állagtól, azt hiszem :) Nos, nagyon hasonlított a búzalisztesre, de a rizsliszt mindig egy kissé "darás" (nem tudom máshogyan mondani, nekem olyan, pedig liszt) és az íze is gyengébb - de ez a fűszeres mézesben, ugye, nem tűnik fel, piskótában annál inkább.
Más lesz, de egy próbát megér szerintem.
Ha én alakítok gluténmentessé egy receptet, akkor általában keverem a liszteket (zab, rizs, némi tápióka, néha köles), mivel külön egyik sem vált be, így ízesebbek s kiejtik egymás esetleges ízproblémáit (nem szeretem a zabízt, de a rizs ízetlen, a barnarizs pedig nyerses...etc. keverve viszont jók).
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged! Nincs esetleg valamilyen jól bevált teasütemény recepted? Olyan, amit például lekvárral meg lehet tölteni. Megköszönném! :)
2017. szept. 1. 12:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!