Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell olyan sütit, piskótá...

Hogy kell olyan sütit, piskótát sütni, amiben liszt helyett darált dió vagy mák van?

Figyelt kérdés

Kell vele várni kicsit mielőtt beteszem a sütőbe, hogy "megszívja" magát? Vagy egyből mehet be?

Az arány ugyanaz, mint a finomlisztnél? Pl piskótánál annyi kanálnyi, ahány tojás?

Bocsánat a sok kérdésért, csak ezen téren még nem rendelkezek tapasztalattal.



2017. aug. 26. 09:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
én olyat ismerek, amiben darált mandula van liszt helyett. aprósüti. azt nyújtás, szaggatás után 1 éjszakt száradni kell hagyni, és utána kell sütni.
2017. aug. 26. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Elküldenéd a receptet, ha megkérlek? Köszönöm :)
2017. aug. 26. 09:59
 3/11 anonim ***** válasza:

Próbáld ki ezt.Fincsi!

[link]

2017. aug. 26. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen #3 válaszoló. Kipróbálom, de a zsemlemorzsát kihagyom. Gondolom az az egy kanál nem sokat befolyásol. Muszáj kihagynom, mert most tudtam meg, hogy gluténérzékeny vagyok.
2017. aug. 26. 10:53
 5/11 anonim ***** válasza:
31%

Ha csak gluténérzékeny vagy, használj gluténmentes liszteket :)

Én már szinte mindent kipróbáltam piskótába. Az olajos magvakat pont kevéssé, mivel azokból, úgy tűnik, több kell, mint lisztből, nehezítik a sütit (a mák legalábbis nekem lenyomta, persze lehet, hogy a sütés nem volt megfelelő, bár nem hiszem, a sok zsír lenyomja és kész) és nagyon kalóriadússá teszi az eredményt a szálkásításomhoz. Viszont ízre jók, úgyhogy kiegészítésnek alkalmaztam néha, de sosem kizárólagosan. Inkább gluténmentes gabonaliszt (zab, rizs), tápióka, magliszt alapokon mozgok, nagyon bevált. A piskóta elég megengedő lisztféle terén, de mint minden sütinél, úgy tapasztaltam, sokkal jobb lesz, ha van benne keményítőforrás is. Úgyhogy én a legkeményebb szénhidrátmegszorításkor is használok gabonát, úgyis minimális kell a piskótába :)


Azért most kíváncsivá tettél, szerintem kipróbálom a csak diós és csak mákos piskótát, különböző arányokkal, talán még ma. Úgyis készültem már piskótát sütni s törtünk diót is. Várni nem fogok, hogy megszívja magát, a dió és a mák szerintem nem tesz olyat, észrevettem volna már, rengeteget sütök velük mint liszttel, csak az nem piskóta.

Ha lesznek adataim, majd beszámolok.

2017. aug. 26. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 Andizsuzsi ***** válasza:
Lehet igen. Tegyél bele egy kicsi sütőport is, mert a dió/mák olajos, nem emelkedik fel olyan szépen. Nem kell várni, hagyományos piskótánál sem várod meg, hogy a liszt átázzon és a tojáshab is összeesne.
2017. aug. 26. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat. Venni fogok gluténmentes lisztet is, de most mindenképpen mákkal vagy dióval szeretném.

Köszönöm a sütőporos megjegyzést is.

2017. aug. 26. 12:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Kicsivel többet szoktam beletenni mákból és darált dióból, mint a lisztből, amúgy mindent ugyanúgy csinálok, mint a sima piskótánál.
2017. aug. 26. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2017. aug. 26. 14:43
 10/11 anonim ***** válasza:

Nos, megsütöttem a piskótákat (többfélét). Mák nincs itthon, de emlékszem, hogy azzal laposabb lett s a jegyzeteimben egy tojásonként 4 dkg mákos piskótarecept szerepel, ami finom.

Nos, a dió meglepett. Tojásonként 1 dkg teljesen jó, csináltam 2-vel is és nem tudom őket megkülönböztetni egymástól.

A gluténmentes piskótám egy részét is diósan készítettem, de a dupla dió ellenére is kissé elnyomták a gabonák, finom, de a csak diós jobb, viszont abból hiányzik a piskótaság, amit csak a keményítődús anyagok tudnak megadni, így majd próbálkozom mondjuk tojásonként 5 gramm gluténmentes liszttel a 10 gramm dió mellé...


Mindenesetre működik dióval s persze finom és laktató. Sütőport soha nem teszek piskótába s más erősen tojásos sütibe (feltéve, hogy fehérje is van benne, a csak sárgájásakba nagyon kell. a mák és a dió kiváló tojássárgájás kevert sütibe is, egyik kedvenc alapom és puding mellé adott sütim), most se tettem. A gabonás egyébként tömörebb, de hasonlóan feljött mind.

2017. aug. 26. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!