Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha egyszerre 2-3 csomag...

Ha egyszerre 2-3 csomag pudingot kell megfőznöm, hogyan kerülhetem el, hogy csomósodni kezdjen főzéskor?

Figyelt kérdés
Márkától függ, hőtől, a puding mennyiségétől...?
2010. máj. 25. 14:11
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem a gyors keverése a lényeg, és az, hogy a pudingpor jól legyen elkeverve (amit töltünk a tejre amikor megmelegedett.)
2010. máj. 25. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Jól ki kell kavarni kevés tejjel az elején,majd folyamatosan kell keverni a tűzön!Ennyi:)
2010. máj. 25. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
én módszerem, - a cukrot és a port elkeverem annyi hideg tejben, hogy kb palacsintatészta állagú legyen (híg és nem csomós: akár botmixerrel is keverheted) - tejet felrakom melegedni, amikor már forró, lassan beleöntöm a pudingos tejkeveréket, közben folyamatosan kevergetem, pár perc alatt besűrűsödik és nem csomósodik
2010. máj. 25. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sosem csomosodott meg a puding, pedig en is többet fözök egyszerre es en nem is keverem ki, hanem a hideg tejbe öntöm bele a pudingokat es elkezdem fözni. Nem lesz csomos. de szerintem a titok nyitja : cukor, nem szabad cukrot rakni bele mert attol lesz csomos. mivel a cukor lekerül az edeny aljara es karamellizalodik ami olyan forro hogy a körülötte levö puding azonnal sürüsödik es ez a csomo. Tehat cukor nelkül fözd meg mert a cukor a mar sürü forro pudingban is felolvad :)
2010. máj. 25. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem sem csomósodik sosem, pedig én sem keverem ki előtte csak hideg tejbe belerakom a pudingporokat, sőt a cukrot is (nem vettem észre hogy attól csomósodna), jól elkeverem aztán ráteszem a tűzre. Ha elkezd sűrűsödni akkor folyamatosan, erősen keverem kézi habverővel és még sose lett csomós. Nem hiszem hogy márkától függene, mi általában a legolcsóbb "no name" pudingporokat vesszük.
2010. máj. 25. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Én először kevés tejben kikeverem a port a cukorral, és mikor a csomómentes, felöntöm a maradék tejjel, és egyben, folyamatos kevergetéssel felfőzöm, akár 2-3 adagot is. A lényeg szerintem a főzés közbeni folyamatos keverésen van.
2010. máj. 25. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
végig, folyamatosan kevergetni kell. ha fölforrt, le lehet szedni.
2010. máj. 25. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
ha csomósodik, akkor botmixerrel el lehet simára keverni
2010. máj. 26. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!