Milyen ízű a csicsóka?
Azt tudom, hogy édes. Olyasmi, mint az édesburgonyáé? A krumpli ízéhez egyáltalán nem hasonlít? Milyen zöldség ízéhez áll a legközelebb?
Hogy kell fűszerezni sós ételekhez, hogy ne legyen édes? Pl. rendesen köretként sült hús mellé vagy ilyen rakott módon meglehet csinálni, mint a rakott krumplit?
Köszi előre is :)
A csicsókában még az jó, hogy nagyon szép kedves virágja van, mint, egy mini napraforgó. Érdekes, hogy botanikailag is a napraforgófélék családjába tartozik.
Akinek van kertje, érdemes vetnie magról, de a gumóról is szaporítható.
Én gyerekkorom óta (30 éve) ismerem a csicsókát, nagymamámnak is volt a kertjében. Alig tudta 'megfékezni' a terjeszkedését, szóval tényleg nagyon-nagyon ínvazív.
Nagyon egészséges - nyersen is.
Salátában nyersen v. köretnek főve, karikacsörgő burgonyának (chips) elkészítve.
Néha reszelve tejföllel és zöldfűszerekkel ízesítve rozskenyérből készült pirítósra kenem.
Egyébként a Penny-ben is kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!