Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek így lehet sütni?

Szerintetek így lehet sütni?

Figyelt kérdés

Nincs sütőm csak elektromos főzőlapom

Alumíniumból készült tepsiben lefedve fóliával

lehetséges lenne hogy megsüljön benne mondjuk rakott krumpli a főzőlapon?

Nyilván a teteje nem fog megbarnulni de átsülhet?


2017. aug. 18. 10:51
 1/10 anonim ***** válasza:
65%
Át
2017. aug. 18. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
69%
Esélytelen, csak az alja égne oda.
2017. aug. 18. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

szerintem sem :(

Max ha csak egy-egy vékony réteget raksz mindenből és marha alacsony fokozaton, hogy ne égjen le az alja, de így is csak kicsit összesül, nem lesz olyan, mintha sütőben készítetted volna.


De rakott krumpli ízvilágú ételt készíthetsz serpenyőben is!

2017. aug. 18. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
HA véletlen van mikród, abban viszont igen jól tudod közelíteni az eredeti ízt, csak a teteje nem lesz annyira sült
2017. aug. 18. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Kizárt...


De ha mindent megfőzöl előtte, és úgy teszed bele - bár a kolbász nyers marad (vagyis nem sül össze a többiekkel).

2017. aug. 18. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm

Igen ettől féltem én is ... bár reméltem hogy a fém tepsi át tud forrósodni annyira hogy nagyjából megsüljön benne az étel

Mikróban viszont nem fér el a tepsi :(

2017. aug. 18. 12:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Mikroba ne is tegyél fém tepsit. Jénaiban vagy cseréptálban lehetne, akár egyszemélyes adagot valami müzlistál jellegűben
2017. aug. 18. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Na meg a fémtepsit be sem lehetne tenni a mikróba...

ha szakasosan csinálod, akkor van esély rakottkrumplira hajazó ételt előállítani főzőlapon is.

Én anno egy rezsón is megcsináltam.

Megfőzöd héjában a krumplit, felszeleteled.

A kolbászt karikára vágod és zsiradékon megsütöd. (míg fő a krumpli)A tojásokat is megfőzöd, lehűtöd, felkarikázod.A kolbászt kiszeded a zsírjából, óvatosan átfogatod rajta a szeletelt főtt krumplit.

Utána rétegezed egy tűzálló tálban, amit le is lehet fedni. a rétegek közé csurgathatod a tejfölt, a tetejét is lekened.

Lefedve, alacsony hőfokon addig melegíted még, amíg a tejföl is átmelegszik.

Nyilván nem lesz ropogós kéreg rajta, de ízre ehető és finom lesz.

2017. aug. 18. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha van mikród, akkor a tűzálló tálat beteheted, át is fog szépen melegedni, és, ha a tetejére teszel reszelt sajtot, az szépen ráolvad. nem rontja el, csak még finomabb lesz tőle.

Sokszor főztem, szinte lehetetlennek tűnő körülmények között (ősrégi kempinges korszakban,kicsi gázos kempingfőzőn, szerintem sokan emlékeznek rá ), de, amit a fejembe vettem, azt meg is csináltam.

Persze nem piskótára, vagy bejglire gondolok, hanem főtt/sült kajákra :)

2017. aug. 18. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Én régen készítettem hasonló módon. Jó sok karikára vágott kolbász zsírját kiolvasztottam, nagyon sok tejföllel összekevertem, és ezzel a kolbász zsíros keverékkel locsoltam meg minden sort. Alacsony fokozaton lefedve összerotyogtattam az egészet. Mondjuk rá , hogy hasonlít a rakott krumpli izéhez, de finom . Nem tepsiben, hanem teflon lábasban készült.
2017. aug. 18. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!