Sajtszósz készítés?
Valaki tud ilyet?
Nemetorszagban eltem es tt a konyhan nagyon finomat keszített a szakács,de recepthez nem lehetett hozzájutni, de használt hozzá tejet és parmezán sajtot az biztos. Csipszhez, csilisbabhoz es sutlkrumplihoz adtuk.
Valaki szokott ilyen sajtszószt késziteni?
Nem tudom, hogy konkrétan mire gondolsz, de én így szoktam készíteni:
Egy kis olajon/zsíron kevés lisztet pirítok (mint habaráskor) azt öntöm fel tejjel. Jól elkeverem és ebbe teszem bele a darabokra vágott sajtot. Hagyom szépen felolvadni benne a sajtot, szépen besűrűsödik. Ezt szoktam mártásnak készíteni, néha ez van a sajtos tésztán.
A fűszerezés (só, egyéb) függ attól milyen sajtot olvasztok bele.
Ha tejszínt ia teszek bele 50-50 arányban, krémesebb lesz.
Rendben koszonom.:)
Olyat talaltam ami parmezánnal van meg toast/ piknik sajttal vagy mi az :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!