Sajtszósz készítés?
Valaki tud ilyet?
Nemetorszagban eltem es tt a konyhan nagyon finomat keszített a szakács,de recepthez nem lehetett hozzájutni, de használt hozzá tejet és parmezán sajtot az biztos. Csipszhez, csilisbabhoz es sutlkrumplihoz adtuk.
Valaki szokott ilyen sajtszószt késziteni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem tudom, hogy konkrétan mire gondolsz, de én így szoktam készíteni:
Egy kis olajon/zsíron kevés lisztet pirítok (mint habaráskor) azt öntöm fel tejjel. Jól elkeverem és ebbe teszem bele a darabokra vágott sajtot. Hagyom szépen felolvadni benne a sajtot, szépen besűrűsödik. Ezt szoktam mártásnak készíteni, néha ez van a sajtos tésztán.
A fűszerezés (só, egyéb) függ attól milyen sajtot olvasztok bele.
Ha tejszínt ia teszek bele 50-50 arányban, krémesebb lesz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Rendben koszonom.:)
Olyat talaltam ami parmezánnal van meg toast/ piknik sajttal vagy mi az :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!