Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miert kell nehany sutemenybe...

Miert kell nehany sutemenybe ( es pogacsaba) tejfol?

Figyelt kérdés
Gondolom a kerdesbol latszik, hogy nem no vagyok. :-) Csak kivancsisagbol erdekel mirt kell hasznalni...
2017. aug. 16. 14:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
4%
Hogy jobb legyen!
2017. aug. 16. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
77%
Mert puhább lesz a tészta.
2017. aug. 16. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Fú, ha tudnád, NŐK miket kérdeznek itt sokszor :D
2017. aug. 16. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
70%

Ez, mint minden összetevő léte, mennyisége receptfüggő. Az biztos, hogy a zsírosabb tejföl ízletesebbé, puhábbá teszi a mondjuk a pogácsát, de csak azt, amihez a recept írja.

Szóval csak azért mert a tejföl finom, nem tehetünk akármibe csak úgy gondolomra, mert fura dolgok is kisülhetnének belőle :)

2017. aug. 16. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, szoval puhabb, finomabb lesz a teszta... Szeretem tudni mit miert hasznalunk. Nem szokott eleg lenni az a magyarazat, hogy mert benne van a receptben...
2017. aug. 16. 16:33
 6/11 anonim ***** válasza:
50%
Már pedig azért teszik bele, mert benne van a receptben. Bár, a neten bőven van olyan recept, amiket olyanok írnak, akik csak távolról láttak konyhát.
2017. aug. 16. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Pedig be kell érned a magyarázattal, hogy "mert benne van a receptben ". Receptúra nélkül nincs sütés-főzés.

Az más kérdés, hogy az emberek többsége már rutinból, fejből készíti el az ételeket, sütiket, de akkor sem keverheti össze a szezont a fazonnal.

Tejföl abba kell, amibe a recept szerint való.

Ételeknél kicsit más a helyzet, mert nagyon soknál a tejföl csak opcionálisan van benne, ergo abszolút ízlés kérdése, hogy tesznek bele vagy sem.

Lásd pl a főzelékeknél -rántás/tejfölös habarás-,de van aki a rántásos főzelékbe is tesz tejfölt, amikor fogyasztja.

Másik egyszerű eset az uborka saláta. van, aki ecetes-cukros lében készíti, más el sem tudja képzelni így, csakis egy rakás tejföllel.

Ezek nem recept, hanem ízlésfüggő dolgok.

2017. aug. 17. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Miért, egy nőben van pogácsagén?

Vagy tanítják a titkos cselédiskolában nekik vagy mi?

2017. aug. 17. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Yep. igen recept nelkul nincs sutes fozes. csak en mint vegyesz, szeretem tudni, miert rakok bele dolgokat a rendszerbe :-) Csak a sutemeny erdekelt, azt tudom, hogy mas etelbe nagyreszt izles szerint teszunk tejfolt.

Utolso hozzaszolonak. Gondolom no vagy pogacsagen nelkul :-) Azert irtam igy mert altalaban a nok a sutesben jobban otthon vannak. A fozesben nem annyira :-)

Finom sutiket kivanok mindannyiotoknak.

Ja tegnap makos sutit sutottem :-) ( olyan recept alapjan a mit picit atdolgoztam) :-)

2017. aug. 17. 18:52
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha élesztős a pogácsa mondjuk, akkor sokkal jobban megkel, ha tejfölt, vagy aludttejet teszünk bele.

Nálunk ha nagy ritkán megalszik a tej, akkor tuti valami kelttésztát készítek, mert összehasonlíthatatlanul jobb lesz tőle. Bár tudományosan nem tudom bebizonyítani, de vélhetően a benne lévő gombák miatt sokkal eredményesebben kel meg.

A másik ok meg a tejföl zsírtartalma. A jó pogácsa bizony igencsak sok zsiradékot tartalmaz. (saját véleményem szerint sokkal jobb sertészsírral mint margarinnal)

2017. aug. 18. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!