Miert kell nehany sutemenybe ( es pogacsaba) tejfol?
Ez, mint minden összetevő léte, mennyisége receptfüggő. Az biztos, hogy a zsírosabb tejföl ízletesebbé, puhábbá teszi a mondjuk a pogácsát, de csak azt, amihez a recept írja.
Szóval csak azért mert a tejföl finom, nem tehetünk akármibe csak úgy gondolomra, mert fura dolgok is kisülhetnének belőle :)
Pedig be kell érned a magyarázattal, hogy "mert benne van a receptben ". Receptúra nélkül nincs sütés-főzés.
Az más kérdés, hogy az emberek többsége már rutinból, fejből készíti el az ételeket, sütiket, de akkor sem keverheti össze a szezont a fazonnal.
Tejföl abba kell, amibe a recept szerint való.
Ételeknél kicsit más a helyzet, mert nagyon soknál a tejföl csak opcionálisan van benne, ergo abszolút ízlés kérdése, hogy tesznek bele vagy sem.
Lásd pl a főzelékeknél -rántás/tejfölös habarás-,de van aki a rántásos főzelékbe is tesz tejfölt, amikor fogyasztja.
Másik egyszerű eset az uborka saláta. van, aki ecetes-cukros lében készíti, más el sem tudja képzelni így, csakis egy rakás tejföllel.
Ezek nem recept, hanem ízlésfüggő dolgok.
Miért, egy nőben van pogácsagén?
Vagy tanítják a titkos cselédiskolában nekik vagy mi?
Yep. igen recept nelkul nincs sutes fozes. csak en mint vegyesz, szeretem tudni, miert rakok bele dolgokat a rendszerbe :-) Csak a sutemeny erdekelt, azt tudom, hogy mas etelbe nagyreszt izles szerint teszunk tejfolt.
Utolso hozzaszolonak. Gondolom no vagy pogacsagen nelkul :-) Azert irtam igy mert altalaban a nok a sutesben jobban otthon vannak. A fozesben nem annyira :-)
Finom sutiket kivanok mindannyiotoknak.
Ja tegnap makos sutit sutottem :-) ( olyan recept alapjan a mit picit atdolgoztam) :-)
Ha élesztős a pogácsa mondjuk, akkor sokkal jobban megkel, ha tejfölt, vagy aludttejet teszünk bele.
Nálunk ha nagy ritkán megalszik a tej, akkor tuti valami kelttésztát készítek, mert összehasonlíthatatlanul jobb lesz tőle. Bár tudományosan nem tudom bebizonyítani, de vélhetően a benne lévő gombák miatt sokkal eredményesebben kel meg.
A másik ok meg a tejföl zsírtartalma. A jó pogácsa bizony igencsak sok zsiradékot tartalmaz. (saját véleményem szerint sokkal jobb sertészsírral mint margarinnal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!