Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ebbe a pogácsába mennyi sót...

Ebbe a pogácsába mennyi sót tegyek?

Figyelt kérdés

[link]

eléggé félek,hogy sótlan lesz,mert nincs érzékem ezekhez,most kezdtem el sütni :)

2015. aug. 23. 23:06
 1/8 anonim ***** válasza:
33%
6 kiskanál. De megsózod és megkóstolod, akkor tuti jó lesz.
2015. aug. 23. 23:57
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

1 kg liszthez kb egy csapott teáskanál sót szokás adni. Mivel a sonka-bacon is sós, ezért elégnek kell lennie.

Az elsönek: MIT kostól meg a kérdezö? A nyers tésztát? Annak egész más íze van, mint késöbb megsütve, így nem lehet megállapítani, hogy elég-e bele a só (vagy egyéb ízesítö)

2015. aug. 24. 07:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy más az íze de azt érezni hogy elég sós-e. Egy teáskanál meg édeskevés.
2015. aug. 24. 07:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Mivel eleve 30 deka sós-füstölt alapanyag van benne, ezért csak nagyon óvatosan a sózással. Én az 1 kiskanálnyit javasolnám elsőre. Persze a nyers tésztát is meg lehet kóstolni, abból már lehet érezni, hogy szükséges-e még.

A 6 kiskanálnyit túlzásnak tartom, persze ez csak az én véleményem.

2015. aug. 24. 08:27
 5/8 anonim ***** válasza:
2 lapos teáskanál, én 1 kanállal teszek fél kg liszthez.
2015. aug. 24. 08:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, persze attól is függ, hogy milyen füstölt sonka megy bele, ha házi, akkor az nagyon sós, ha bolti, akkor kevésbé.
2015. aug. 24. 08:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Egy kiló liszthez 2 csapott teáskanálnyit szoktak tenni, de ha sós a sonka, kevesebb is elég.
2015. aug. 24. 10:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Hú, ez így nehéz a sonka és a bacon miatt. Most csináltam sima sajtos pogácsát, 1 kiló liszthez 4,5 csapott teáskanál (kicsit kisebb a kanál, mint az átlag) sót adtam, így tökéletes lett a tészta íze. De a te csak 10 deka baconodből sok só fog kijönni sütés közben, ezért én 2 csapott teáskanálnál nem tennék bele többet.
2015. aug. 24. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!