Hogy kell áfonyás pierogi-t csinálni? Lenygelországban ettem, nagyon finom volt, de receptet sajnos nem találtam. :/
Még mielőtt valaki belinkelne pirog recepteket, elmondom, hogy a pierogi az nem pirog, ugyanis a pierogi az főzve van, nem sütve. Leginkább a derelyéhez lehetne hasonlítani, de annál rugalmasabb a tésztája.
Amúgy nem nagy kunszt, liszt, tojás, csak sajnos az arányokat nem tudom.
A tésztában nincs tojás, csak só és forró víz.
Sajnos a pontos mennyiségét nem tudom megadni addig kell apránként hozzáadni a vizet amíg jó rugalmas tésztát nem kapunk..
nha akkor megirom a receptet ... ez a tuti :)
Lengyelorszagban elek... sokat csinalok ilyet
teszta 1 :
2 bogre liszt, 4 evokanal olaj, forrasban levo viz annyi, hogy puha teszta legyen kb egy bogre, minel hamarabb osszedolgozod fakanallal, ha birja a kezed akkor minnel hamarabb jol osszgyurni- puha rugalmas kell hogy legyen, ha tul kemeny + viz, ha tul puha + liszt
csomagolast tudod ?
fozesnel figyelj oda .... mikor feljon max 2-3 perc szedd ki gyorsan, mert szetfol, fagyasztasra nem jo
teszta 2 : 2 bogre liszt, 1 tojas, 3/4 (haromnegyed) bogre langyos viz (NEM forro!), kiskanal puha vaj, kiskanal so .... mindent osszedolgozol.
fozesnel miutan feljon 3-4 perc aztan teszteldd hogy jo e .... kicsit tovabb fozod nem lesz baja ...
fagyasztani tudod nyersen toltve.
toltes : kinyujtod vekonyra .... teszel a tesztara nem messze a szeletol egy kis tolteleket ... amit akarsz ... aztan behajtod hogy a toltelek a behajtott teszta kozott legyen majd egy vastag falu bogrevel kivagod a felkort. A bogre ekkor kivagja a pirogi format es rogton le is ragasztja" a pirogit.
batran kerdezz :)
Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!