Hogyan kell a csirkemellett simán és egyszerűen megsütni?
1. Lehet, hogy eleve rossz ízü a csirkemell, amit veszel - ne a legolcsóbbat vedd, hanem ami falusi csirkéböl van és ne fagyasztottat, hanem frisset.
2. Sütés elött (vagy egyben vagy felszeletelve) megsózod és füszerezed (bors, fokhagyma, stb - ami tetszik, de a só már elég).
3. A serpenyöt felforrósítod, teszel bele pici olajat.
4. A húsdarabokat beleteszed, és addig sütöd, amíg színe lesz (világos sült hús szín), akkor megfordítod (nem villával, ne szórj bele) és a masik felét is ugyanígy megsütöd.
5. Arra figyelj, hogy ne tegyél sokat bele egyszerre, mert akkor csak levet enged, és rossz lesz - böven legyen köztük hely és forró maradjon a serpenyö meg az olaj is.
6. Ha mindkét oldala szép színü, akkor a tözröl levéve pihentesd 2-5 percig, és már eheted is.
Ha a csirkemellet egyben sütöd, akkor miután megsült, még pár percig fedö alatt tartsd (melegítés nélkül), mert át kell még puhulnia.
Ha túlsütöd vagy lassan sül és elvet enged, akkor száraz lesz, ha nem sózod meg közvetlen sütés elött, akkor íztelen marad. Ha kiszárad, akkor gyakorlatilag ehetetlen, minél toabb rágod, annál fürészporszerübb lesz.
De az is elöfordulhat, hogy te egyszerüen nem szereted a csirkemell ízét - habár ez igen ritka.
Bocs az off-ert
1-es, akkor én a ritka kategóriába tartozom, mert rengeteg féle képpen készítettem már (pácoltam, fűszereztem, egyben sütöttem, vagy szeletelve, sütőben vagy serpenyőben olajon, vajon stb), mégsem ízlik.
Pedig egészséges, és gyorsan kész, de nem jó az íze a boltinak, akármilyet is veszek. Egyedül max valami bundában tudom megenni.
Az anyósom féle házi csirkemell viszont még simán levesben megfőve is finom.
Úgyhogy erre a kérdésre én is kíváncsian várom a válaszokat, hátha valaki tud valami jót :)
A csirkemell filét megsózom és borsozom. Hagyom fél órát állni. Egy teflon serpenyőben kevés olajat jól felforrósítok, beleteszem a csirkemellet, lefedem sütőpapírral és ráteszek egy kétliteres lábos forró vizet. (Régen jó nehéz felforrósított vasalót tettek rá.)
3 percig sütöm,aztán megfordítom, visszateszem a papírt és a lángost. A másik oldalát is 3 percig sütöm.
Közben dupla rétegű alufóliát és egy tiszta konyharuhát előkészítek. Amikor letelik a három perc átteszem az alufóliára rakok rá egy kis vajat, és szorosan becsomagolom hogy a gőz ne jöjjön ki, és a konyharuhába,hogy ne hűljön ki. 10- 15 percig pihentetem. A serpenyőbe, amiben sült,dobok egy kis vajat, és egy fél deci fehér borral átforralom, hogy besűrűsödjön, ez lesz a szaft mibe a csirkemellet pihentetés után teszem. Frissen őrölt bors és friss kakukkfű szóródik még rá.
Jó étvágyat.
Mert otthon nem bolti szart kell venni, hanem rendelni tanyáról... :)
Egyébként én felkockázom, csikozom. Rá bors, fokhagyma, mustár, füszerek, stb, olaj.
Aztán x ora vagy egy éjszaka állás után saját pácolajában max tiz tizenöt perc alatt (erös láng) készre sütöm.
Ha hánysz valamitől mi fenének csinálod többször is.
Nekem, amit nem vesz be gyomrom messziről kerülöm.
Az első sok jó tanácsot adott, de te lehet, hogy semmiképp
nem vagy a csirkemell híve. Ízlés dolga, mert a csirkemellet is el lehet készíteni nagyszerűen is.
HA 10-szer kihányod a boltit, akkor az összes érte kiadott pénzt elpocsékoltad.
Ha dupla árért veszel tanyasit, és nem hányod ki, akkor sokat spóroltál.
Annyira elrontani semmit sem lehet, hogy sorozatosan hányjál tőle.
Valamit rosszul csinálsz. Rosszul hűtöd, esetleg nem frisset veszel, és azt készíted el. Ez már orvosi eset, mert a rosszul kezelt csirkehústól akár betegséget is lehet kapni.
Vagy csak egyszerűen nem ízlik, akkor próbálkozz más húsféleséggel.
Én a csirkemell szeleteket besózom, majd belisztezem, és kevés zsiradékon oldalanként 3-4 percig sütöm.
Különféle fűszereket is használok, mikor mi jut eszembe,
nagyon finom omlós hús a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!