Van egy túróm, de pl citromom nincs, minden más van. Mit süssek?
Hideg gyümölcsös túró krémet készíts..
Nem kell minden túrós ételbe citrom..
Töltött zsemlét. Zsemlét ki kell "belezni", a zsemlét és a tetejét JÓ cukros tejben megfürdetni (csak pár pillanatra, nehogy elázzon). A "belet" a fél kg túrúval és 1 cs vanilás cukorral összekeverni. Illetve 2 tojást hozzákeverni. A megfürdetett zsemlékbe tölteni a túros keveréket. Lefedni a zsemlék tetejével, majd 10 dkg vajat (én tea vajat szoktam) 8 egyenlő részre vágva a zsemlékre helyezem. Be az előmelegített sütőbe 30-45 percre. A lényeg, míg aranybarna nem lesz a zsömle. Hőfokot nem tudok írni, a mi sütőnk régi darab. De talán 180-200°C-ot mondanék.
Én nem szeretem a túrót, de ez amilyen egyszerű annyira nagyszerű. Ezt az egy túros ételt imádom. Csak ajánlani tudom.
Pl.: Túróstésztát
Igaz nem sütni kell de gyorsan elkészíthető :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!