Keddre szeretnék tortát csinálni, és gyümölcsös tejszínes krémmel szeretném tölteni. Hétfőn szeretném megcsinálni a tölteléket , de félek hogy összeesik, levet ereszt. Ezt eltudom hárítani ha zselatint teszek hozzá?
Habfixáló port tégy bele zselatin helyett. Ízet, állagot sem ront.
(Meg soha nem értettem, hogy jön a sertés a desszertekbe)
2017. júl. 30. 11:51
2/9 anonim válasza:
Zselatin is jó, habfix is. Én mascarponével szoktam az ilyesmit tejszín helyett, teltebb, tartósabb krém és nagyon finom.
2017. júl. 30. 13:13
3/9 anonim válasza:
Habfixet használj, ne zselatint.
2017. júl. 30. 14:27
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor egy éjszakára hűtőbe rakhatom a krémet? Nem lesz másnapra semmi baja?
2017. júl. 30. 14:40
5/9 anonim válasza:
Meggle cukraszhab.Semmi nem kell mellé fél liter 400 körül van.De vakloni kell a tortát szó szerint ,olyan kemény lesz .
2017. júl. 30. 16:00
6/9 anonim válasza:
Persze be lehet tenni hűtőbe,de nem árt ha van fedeles tortatartó mivel hamar "szagos" lesz.
2017. júl. 30. 16:02
7/9 anonim válasza:
Ha valódi habtejszínnel készíted, kell bele habfixáló.
A növényi zsír alapú cukrászhabok már eleve stabszerrel készülnek, azért is tartják magukat napokig is fixen, a velük készült krémek, habok.
Persze ízlés dolga, hogy ki melyiket szereti.
2017. júl. 30. 16:39
8/9 anonim válasza:
Hiába pontozol le akkor is a Meggle tejszín a legjobb . Semmi nem kell hozzá.De tehetsz bele mű hulalàt is meg zselatint vagy fixet . Nekem tök mindegy 😁 30 év alatt már csak tudom mi kell. Sőt mehet bele akár aszpik is. Ez annak szólt aki szerint ez nem így van .
2017. júl. 30. 20:16
9/9 anonim válasza:
Nem tudom kinek szól a felháborodásod, de én nem pontoztalak le, erre bizonyíték lenne a monitorom is, ha látnád.
Pusztán azt írtam, hogy ízlés dolga, hogy ki melyiket szereti.
De azért a pontosítás kedvéért a "cukrászhab " nem TEJSZÍN, akár Meggle, akár más márka. Mivel nem valódi tehéntejszín, hanem növényi alapú, így egyik ilyen terméket gyártó cég sem használhatja a TEJSZÍN kifejezést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!