Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezt lehet így? Petrezselymes...

Ezt lehet így? Petrezselymes krumpli

Figyelt kérdés
Petrezselymes krumplit csinálhatom ugy hogy a petrezselymet nem piritom meg olajon csak rateszem nyersen a krumplira? Vagy ez így nem jó?
2017. júl. 18. 14:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
De igen! Nagyon sokan úgy csinálják.
2017. júl. 18. 14:13
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2017. júl. 18. 14:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem törvényszerű, de én minden petrezslymes ételnél csak az utolsó pillanatba teszem bele, rá a petrezselymet.

Talán csak a húsleves a kivétel, ott a zöldséggekkel együtt.

De ha valaki megfuttatja olajban, akkor sem lesz rossz.

2017. júl. 18. 14:18
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem futtatom olajban, amikor megfőtt a burgonya, akkor szórok rá jó sokat, szeretjük a friss petrezselyem ízét.
2017. júl. 18. 14:19
 5/11 anonim ***** válasza:
92%
Csatlakozom, én se görcsölök külön a petrezselyem pirítgatással, csak rászórom a megfőtt krumplira, és alaposan összekeverem.
2017. júl. 18. 14:24
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem is nagyon kellene előre pirítani, mert a finom petrezselyem íz hipp-hopp elillan.

Én egy kis zsiradékra szoktam rádobni a főtt krumplit, kicsit pirítom nagy lángon, majd a végén rászóróm a petrezselyem zöldjét, átkeverem, és már veszem is le a tűzről.

2017. júl. 18. 14:29
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Dehogynem. Sőt, szerintem úgy ízes igazán.

Az újkrumplit vaj és extra szűz olaj keverékén lepárolom saját levében, s az utolsó pillanatban meghintem aprított petrezselyemmel.

Sokkal finomabb így, már maga krumpli is, mint vízben kifőzni az ízét, majd az étolajban ízét elvesztett perzselyemmel kavarni össze.

Egyszer talán próbáld meg így is, szerintem ízleni fog.

2017. júl. 18. 15:04
 8/11 anonim ***** válasza:
83%
Nem szoktam megpirítani én sem, a főtt krumplira sok-sok vajat, és még több petrezselymet teszek, összeforgatom, és már tálalom is.
2017. júl. 18. 15:09
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Előzőekhez! A vajon nem margarin értendő, hanem valódi, tehéntejből készült vaj. Csak azért írom, mert sokan vajként emlegetik a főzőmargarint is, de ég és föld.
2017. júl. 18. 15:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Petrezselyemnél általában ha

- előbb tesszük valami kajába, akkor a karakteres ízének a java elveszik, viszont nehezen ég meg és jobban belesül-belefő az íze a kajába.

- ha a végén-vége felé tesszük a kajába, karakteresebb, frissebb lesz az íze

2017. júl. 18. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!