Ezt lehet így? Petrezselymes krumpli
Nem törvényszerű, de én minden petrezslymes ételnél csak az utolsó pillanatba teszem bele, rá a petrezselymet.
Talán csak a húsleves a kivétel, ott a zöldséggekkel együtt.
De ha valaki megfuttatja olajban, akkor sem lesz rossz.
Nem is nagyon kellene előre pirítani, mert a finom petrezselyem íz hipp-hopp elillan.
Én egy kis zsiradékra szoktam rádobni a főtt krumplit, kicsit pirítom nagy lángon, majd a végén rászóróm a petrezselyem zöldjét, átkeverem, és már veszem is le a tűzről.
Dehogynem. Sőt, szerintem úgy ízes igazán.
Az újkrumplit vaj és extra szűz olaj keverékén lepárolom saját levében, s az utolsó pillanatban meghintem aprított petrezselyemmel.
Sokkal finomabb így, már maga krumpli is, mint vízben kifőzni az ízét, majd az étolajban ízét elvesztett perzselyemmel kavarni össze.
Egyszer talán próbáld meg így is, szerintem ízleni fog.
Petrezselyemnél általában ha
- előbb tesszük valami kajába, akkor a karakteres ízének a java elveszik, viszont nehezen ég meg és jobban belesül-belefő az íze a kajába.
- ha a végén-vége felé tesszük a kajába, karakteresebb, frissebb lesz az íze
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!