Páromnak szeretnék vacsorát készíteni, garnéla rákhoz milyen zöldség illik?
Köretként szív formájú durumtésztát fogok csinálni, de arra gondoltam hogy vmi zöldség elférne, de nem tudom mi illene még hozzá, és hogyan elkészítve.
Előételnek mit javasoltok ami könnyű? :)
Vörösbor jó a rákhoz? :)
Garnélarákhoz fehérbor dukál, nem vörös!! Behűtve természetesen.
Ha zöldséget akarsz mellé talán egy könnyű saláta citrusos/ecetes jellengű öntettel menne hozzá.
Előételnek finom és könnyű pl sárgadinnyefolyók (kockák) pármai, levegőn szárított sonkával. A tészta és a rák mellé én valami parmezános vagy kékpenészes sajtszószt készítenék, és mindenképpen fehérbort adnék, később egy pohár finom pezsgőt eperszemmel díszítve (addig míg egy üveggel el nem fogy ... :)
Desszertnek tiramisu, vagy valami mascarponés pohárkrém babapiskótával, idénygyümölcsökkel, tejszínhabbal.
Én valami könnyű gyümölcs krémlevest csinálnék, vagy egy hideg gazpachot.
Ha már garnéla, meg tészta, tuti, hogy tejszínes-fehérboros mártást készítenék. Mehet bele, sok petrezselyem, fokhagyma, chili, fehérbors, szerecsendió, citromlé. Azzal a borral főzz, amit inni fogtok, mint írták, a vörös nem igazán megy a halas fogásokhoz, könnyű, száraz fehérbort válassz.
Ha mindenképp szeretnél zöldséget, süss sütőben brokkolirózsákat. Forgasd át őket sütés előtt zúzott fokhagymával, sóval-borrsal, olívaolajjal, kb 20 perc 180 fokon. Vége előtt 5 perccel vedd ki, rázogasd meg a tepsit, és hints bele kicsi mandulát, nagyon feldobja a brokkolit. Utolsó 5 percre kicsit felemelheted a hőt 200 fokra, jót tesz neki, ha minimálisan megpirul a felszíne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!