Eddig felváltva kaptak Tropical, JBl és Sera garnéla tápot, de szeretnék kipróbálni gyümölcs, zöldség féléket. Leírnátok, hogy nektek konkrétan mik váltak be, és hogy kell "elkészíteni" a garnélák számára?
én egy műanyag pohárba teszek kb 2cm vizet és répát, borsót, sóskát. a mikróban forralom egy olyan 2-3 percig. majd abból adok nekik. én olyan 2-3 órát szoktam benthagyni.
2013. márc. 6. 19:30
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. És ezeket honnan veszed így télen? Simán a bolti is jó? Vagy a mélyhűtöttek?
Esetleg a nyári termésből van elrakva direkt erre a célra?
2013. márc. 6. 20:03
3/7 anonim válasza:
Nálunk a spenót és cukkini a menő, de csak azért, mert mirelit borsóból épp kifogytunk. Az enyémeknek saját zöldség főzős bögréjük van :) Én is mikrózni szoktam.. A friss spenótot, salátát csak forrázom. A mirelit spenótot 1,5 percig főzöm. A cukkinit héjastól szoktam nekik adni, levágok egy karikát, ha nagy, akkor felezem vagy negyedelem, 2-3 percig főzöm. A borsószemeket héjastól főzöm (az is 2-3 perc), lehűtöm, kipattintom őket a héjukból és úgy adom oda nekik. Általában kisebb darabokra szedem, hogy könnyebben boldoguljanak vele.
2013. márc. 6. 20:16
4/7 A kérdező kommentje:
Szóval akkor a mirelit is jó ilyenkor télen, amikor nincs saját termés. :D
Köszi neked is a választ.
2013. márc. 6. 20:28
5/7 A kérdező kommentje:
Ó, azt még elfelejtettem megkérdezni, hogy borsóból és spenótból, illetve répából milyen adagot adtok nekik? Pl borsószemből hány db-ot hány garnélának? :)
2013. márc. 6. 20:35
6/7 anonim válasza:
én olyan fél borsószemet szoktam adni nekik. az a legjobb, ha elsőnek megfőzöl olyan 10 darab fél borsószemet, és kis jégkockatartóba öntesz kb 3mm vizet. megfagyasztod, majd erre a jégre ráteszed a fél szem főtt borsót, és töltöltöd vízzel. majd a mélyhűtőbe be :D
ha kell, kivehetsz egyet, majd be lehet dobni az akváriumba (ha elolvad, akkor lesüllyed)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!