Lehet használni a kotyogós kávéfőzőt kempingfőzőn?
Nekem akkor szokott zaccos lenni, ha nem tömöm le a kanállal, mondjuk kávégépnél is le kell kicsit tömöríteni. Sokáig főzni szerintem is felesleges a kávét, bár jobban leégni sem fog. Akkor ég le, ha már leforrt az összes víz, addig meg van akkora hőkapacitása a víznek, hogy a kávénak ne legyen baja.
De kissé túltárgyaltuk a témát, bárki tudja használni a kotyogóst.
Nagy láng contra kis láng:
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy addig nagy lángon kell főzni a kotyogóst, amíg nem kezd el kijönni belőle a lé. Ennek az az értelme, hogy minél kevesebb ideig legyen a kávépor víz nélkül a főzőben nagy hőnek kitéve, mert ilyenkor ég meg, és keserűvé válik. Ha megjelenik a folyadék, akkor már biztos, hogy nedves lett a kávépor, vagyis víz maximalizálja 100 fokra a hőmérsékletét, nem ég oda. Ilyenkor kell minimálisra venni a lángot, hogy minél lassabban főjön le, vagyis minél tovább érintkezzen a víz a kávéval.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!