Kotyogós kávéfőzőt tele kell tölteni kávéval?
Figyelt kérdés
Van egy ilyen főzőm három személyes és nem akarok 3 személy helyett inni ezért csak az 1/3 részét töltöm meg, de egy ismerősöm szerint úgy nem főzi ki rendesen.
Igaz ez?Muszáj fullra tölteni?
#Kotyogós Kotyogóskávéfőző Kávé Kávéfőző
2014. szept. 3. 20:50
1/9 anonim válasza:
nekem is van 4 személyes is meg 9 személyes is. én a csavar tetejéig töltöm vízzel. van az oldalán egy csavarféleség az enyémnek. szoval ahol keskenyebb kezd lenni az alsó rész addig kell bele víz csak.
2/9 anonim válasza:
én ha kávéval feltöltöm a tölcsért, sosem taposom le kanállal, csak lazán hagyom.
3/9 anonim válasza:
Igy van!
Ha a két tartály között nincs ami lezárja a viztartályt, akkor nem épül fel nyomás, nem lessz presszókávé. Az esetleg gyenge filterkávé lehetne.
Aztán hol a kávézó fantáziád?
A három kávébol megiszol eggyet a többit hütöbe teszed, majd késöbb iszol hideg Latte Macchiato-t:
Egy pohárba töltesz 1/3 hideg kávét és felöntöd 2/3 hideg édesitett tejjel.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2014. szept. 3. 21:55
5/9 anonim válasza:
Igen, sajna a kotyogós verziónál muszáj teletölteni vízzel. És később nem iszod már meg a kávét? csak mindig frisset?
6/9 A kérdező kommentje:
Nem a vízről beszélek, hanem magáról a kávéről. :)
Végül úgy döntöttem, hogy megiszom az egészet reggelente.
2014. szept. 4. 18:58
7/9 TappancsMancs válasza:
Kotyogóssal nem lehet eszpresszót főzni csak mokkát, amúgy ki van az számolva mennyi víz és kávé. Az úgy lesz jó.
8/9 TappancsMancs válasza:
Bocsi a kérdésre meg nem válaszoltam, a kávét a szűrőbe teli kell tenni, de kotyogósnál nem jó neki ha nyomkodjuk, tömörítjük. A presszógépeken tömörítik ott külön tömörítőt is használnak. Kotyogóssal úgy lesz ízletes a kávé ha durvára van darálva, éppen teli rakva, víz meg a jelölésig vagy ha az nincs max a szelep alattig. Mivel kotyogósban könnyen megég a kávé mert érintkezik az egész fémtesttel ami forró, így kissé túlpörkölődik és néha ettől nagyon keserűvé is válhat. Ezért még kicsit édesebb, kevésbé keserű főzetet lehet készíteni ha forró vizet töltesz bele, ínyencek így szokták kotyogóssal, mert előbb felforr a víz így kevesebb ideig hevül a betöltött kávé. A finomra elkészített kávé nem túl keserű, hanem érződnek benne mindenféle egyéb ízek kávé/pörkölés szerint, karamelles- marcipános- olajosmagvakra hasonló stb ízek. Ha a fentiek szerint csinálod szokatlan lesz hogy nincs a brutál keserű íze, de kávézókban sem olyat kapsz szóval az rendben van.
9/9 TappancsMancs válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!