Milyen kávéfőzőt vegyek? Kotyogós, vagy automata?
A kotyogósban sokkal kevesebb kávéból erősebb kávét tudsz főzni mint a maiakban.
A mostani csilivili kávéfőzőkből már láttam kidobva lomtalanításkor, az én kotyogóm 25+ éves.
A kotyogó csinálja a legrosszabb minőségű kávét, a kávé megég a főzés során a forró fém háztól és kesernyés lesz. Ezt elolvashatod bárhol, aki kávéval foglalkozik kicsit is egyetért vele. Az elterjedésének az oka az alacsony ár és az igénytelen kivitel. Az, hogy az emberek ezt szerették meg inkább nem kommentálnám.
Egy megfelelő nyomású és hőmérsékletű presszókávé főző minden tekintetben jobb minőségű kávét készít, és a hosszú kávé kivételével a legtöbbnek a presszókávé a kiindulási alapja (cappuchino, latte machiato stb.)
Ha a hosszú kávét szereted akkor pedig csepegtetőset vegyél. Valóban nem lesz olyan erős, de az íz sem utolsó szerintem. Ha erős kell nem hosszú kávét kell inni.
nos igen..
a bölcsek köve másnál van..ha olcsón, gyorsan, macera nélkül akarsz kávét inni, akkor kotyogós...
ha van rá fedezet, akkor egy jobb automata(mert abban is van nagyon gyenge)inkább...
és amiről nem kérdeztél, de talán a legfontosabb, a kávé minősége..az alap mondjuk a Dallmayer..aztán jönnek a jobbak..na, ezekből lehet minőséget főzni akár automatán is...
a kotyogónál ügyelni kell a láng erejére, vagy az elektromoson a fokozatra..mert megég(het)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!