Mit főzzek a barátomnak? Az a gáz hogy csak az alapokat tudom mrgfőzni.
Ha felcsapsz egy receptet, szájbarágósan leírják, mit hogy kell csinálni. Nem kell első nekifutásra szuflét összedobni, vagy Benedek-tojást.
Szerintem ha egy spagettit összeütsz neki, ő már annak is örül. Aztán az tényleg nem ördöngösség. betartod a tészta főzési idejét. A szósz elkészítése 3-4 összetevőből sok helyütt le van írva (só, bors, paradicsom, oregánó, esetleg darált hús, gomba, kukorica, kinek mi). Sajtot csak reszelned kell hozzá.
Ez menni fog.
Borsólevest és tepsiben, zöldségágyon sült csirkecombot.
A borsólevest én úgy csinálom, hogy felengedek egy fazekat vízzel és beleteszem a megtisztított csirkeszárnyakat (megmosom és, ha látok rajta talut, akkor lecsipkedem). Mikor félig megfőtt a csirkeszárny, beleteszem a répát, a krumplit, a karalábét, a karfiolt és az utolsó 5 percben a borsószemeket. Vegetával és borssal ízesítem.
A másodikhoz a zöldségeket megpucolom. A répát hosszában, a krumplit karikára vágom és tepsibe teszem. Rádobom a megtisztított csirkecombokat, megszórom vegetával és borssal, esetleg lilahagymát is karikázok rá. Ennyi :)
Az alapokból már lehet építkezni. Csinálj egy tejszínes-gombás-sajtos csirkemellet, zöldséges rizzsel, friss tavaszi salátával.
De tényleg nézegess receptes oldalakat ( pl Nosalty), és biztos megtetszik valami.
Recept után szinte mindent el lehet készíteni.Gyakorlásnak is jó :)
Menni fog, hidd el. Sok sikert:)
Bepáncolni mustáros - mézes szószba csirkemelleket, aztán kisütni őket tepsiben, mellé meg krumplipüré, vagy sütheted azt is a csirkemellekkel együtt a sütőben... ennél jobb nem kell sztem.
(Nem akarok ételkritikust játszani, de én azt a borsólevest nem enném meg...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!