Legolcsóbb bográcsos étel?
Minőségi virsli és kolbász drágább, mint a friss sertéslapocka.Az újkrumpli sem olcsó, de régi már nem nagyon van. Lapockából pedig már nagyon jó pörköltet lehet készíteni pl tarhonyával, jobban mondva tarhonyáshúst. Ha egy kis krumpli is kerül bele, akkor már pusztapörkölt.
Én megkérdeznék egy ingyenkonyhát, vagy más karitatív szervezetet, hogy mennyiből jönnek ki, egy kb ilyen létszámra készített egytálétellel.
Biztos vagyok benne, hogy segítőkészek, és szívesen adnak tájékoztatást az alapanyagokról, egyéb hozzávalókról.
Még segítőkkel is komoly vállalkozás 200 főre főzni.
Szívből kívánom-bármit is főzöl- hogy sikerüljön a vendéglátás, és mindenki lakjon jól :)
Kolbászos bableves.
8kg szárazbab, 10kg kolbász
10 kg hagyma, 10 kg vegyes zöldség, fűszerek, liszt, zsiradék
Bableves, ebben a melegben?
#1: Mi az az "öhön"? Mit akartál írni?
Nem nyúltam mellé, azt bizony mifelénk Szabolcsban öhönnek hívják. :D
Pár hete hagyományőrző verseny is volt Tiszavasváriban Öhönforgató néven. Tulajdonképpen krumplistésztára hasonlít leginkább, de nincs benne pirospaprika (bár valaki tesz bele) és a titok és az igazán legnehezebb része az elkészítésnél a pirítás.
Talán mert nem vagy alföldi :)
Hamisítatlan tájjellegű étel, különben isteni finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!