A rakott krumplihoz a krumplit hány percig főzzem?





A krumpli méret-fajtája változó. Addig kell főzni, míg annyira megpuhul, hogy eg yvillát bele tudunk szúrni. Jó, ha egyforma nagyok a krumplik.
A tojást pontosan 10 percig kell főzni, a víz újraforrásától számítva, utána rögtön hideg vízbe tenni őket, és ott lehűteni.Ha tovább fő, akkor szürke karéj lesz a sárgája körül.










Ne szenvedj a krumlifőzéssel, de komolyan!
Tuti recept:
A tepsi aljára teszek olajat, 1 db apróra vágott hagymát, felszeletelt krumplit (nyersen!), felszeletelt főtt tojást és kolbászt, megint (nyers) krumplit, a tetejét megszórom delikáttal, reszelt sajtot szórok rá, majd az egészet leöntöm tejfölös habarással (2 dl tejföl + 1 tojás összekeverve), 3 csík szalonna a tetjére. Alufóliával befedem, előmelegített sütőben 235 fokon (gázsütő 5-ös) 1 órán keresztül sütöm, kiveszem, leszeden róla a fóliát és 10 percre visszateszem 290 fokon (gázsütőn 7-es).
Ennyi. De komolyan! Próbáld ki, megéri!
Ja a főtt tojás . . . beleteszem a fazékba/lábasba, annyi vizet engedek rá, hogy ellepje (többnyire hideget vagy langyosat), és forrástól számítva 10 percig főzöm. Állítólag, ha teszel kis sót a vízbe, könnyebben (szebben) lejön a héja.
Ha kezdő vagy, javaslom a www.fozniakarok.hu-t!
Sok sikert! (Majd írd meg, hogy hogyan sikerült!)
Nagyon jól sikerült és páromnak nagyon ízlett:) Ez volt életem legelső főzése:) Valahogy pont eltaláltam a sózási arányt is, pedig azt hittem vagy túl sós vagy túl sótlan lesz, de szerencsére nem:)
Köszi mindenkinek a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!