Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hekk filét hogyan süssem?

Hekk filét hogyan süssem?

Figyelt kérdés

2017. jún. 3. 07:26
 1/8 anonim ***** válasza:
62%
paprikás lisztben, bő olajban
2017. jún. 3. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem hekk törzs, hanem filé, ez szerintem paprikás lisztben nem jó.
2017. jún. 3. 07:36
 3/8 anonim ***** válasza:
62%
attól, hogy nem törzs, hanem filé, a hús ugyanaz. annyi, hogy a törzsről le kell szedegetni... igaz nem csináltam még, de ízre nem kell hogy különbség legyen. pl az epernek egészben és felszeletelve is ugyanolyan íze van..
2017. jún. 3. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Az íze ugyanaz, az biztos, de mivel nincs bőre, így könnyen szétesik sütéskor, ráadásul egyszer paprikás lisztben csináltam és egy száraz valami lett belőle.

Neten keresgéltem, de nem találtam túl sok receptet filére, csak hekk törzsre.

2017. jún. 3. 08:26
 5/8 anonim ***** válasza:
72%
Jó a paprikás liszt,csak ne legye4n víz a halban,papírtörlővel itasd ki belőle,és forró olaj!A forrón van a hangsúly.
2017. jún. 3. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki borsos kukoricalisztbe mártva, nagyon gyorsan kisütni forró olajban. Ropogós kéreg lesz rajta, de a hal belül nem szárad ki. A gyorsaság a lényeg, tényleg csak 1-2 perc oldalanként, vagyis csak színresütés. Finom a "bunda", belül omlós a hal.Szedd papírtörlőre.Bármilyen körettel isteni finom, de most egy igazi tavaszi friss salátával talán még üdítőbb lenne.
2017. jún. 3. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Babérlevél,darabos bors,só,rozmaring,és legalább 4-5 db (hogy ha csak 2-3 filéről van szó,ha 1-2 vagy több kg akkor legalább 8-10) fokhagyma 2-3-4 db-ba vágva (nem zúzva vágva) .: forrásban lévő vízbe a babérlevél,bors só mehet (jó sós legyen,közel sóoldat,hisz a hal felveszi nem lesz sós,méregerős legyen kb,léynegében : 6-8 EK só,3 babér,és rendesen bors) ,legalább 10-15 percig rotyogjon,majd láng le ,fokhagyma rozmaring bele ,és fedő rá.Összeesik a fokhagyma,jönnek ki az ízek ,és tök jó pácleved van.Én szoktam bele 1 egész vöröshagymát tenni.

Öntsd vele nyakon a filét,és legalább 1 éjszakát ,de 24-48 órát pihentesd :)

Ha bőrös halról van szó akkor simán süthető teflonban,kis olíva alatt ,chilli is mehet rá izlés szerint.

De tepsiben is : burgonyák,gombák,a hal közé , és kis tálban : tejszín,pirospaprika,oregano,kakukkfű összekever,és nyakonöntöd a tepsiben az evésre váró halat :)

2017. jún. 3. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi, ezeket kipróbálom majd.
2017. jún. 4. 07:26

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!