Az íze ugyanaz, az biztos, de mivel nincs bőre, így könnyen szétesik sütéskor, ráadásul egyszer paprikás lisztben csináltam és egy száraz valami lett belőle.
Neten keresgéltem, de nem találtam túl sok receptet filére, csak hekk törzsre.
Babérlevél,darabos bors,só,rozmaring,és legalább 4-5 db (hogy ha csak 2-3 filéről van szó,ha 1-2 vagy több kg akkor legalább 8-10) fokhagyma 2-3-4 db-ba vágva (nem zúzva vágva) .: forrásban lévő vízbe a babérlevél,bors só mehet (jó sós legyen,közel sóoldat,hisz a hal felveszi nem lesz sós,méregerős legyen kb,léynegében : 6-8 EK só,3 babér,és rendesen bors) ,legalább 10-15 percig rotyogjon,majd láng le ,fokhagyma rozmaring bele ,és fedő rá.Összeesik a fokhagyma,jönnek ki az ízek ,és tök jó pácleved van.Én szoktam bele 1 egész vöröshagymát tenni.
Öntsd vele nyakon a filét,és legalább 1 éjszakát ,de 24-48 órát pihentesd :)
Ha bőrös halról van szó akkor simán süthető teflonban,kis olíva alatt ,chilli is mehet rá izlés szerint.
De tepsiben is : burgonyák,gombák,a hal közé , és kis tálban : tejszín,pirospaprika,oregano,kakukkfű összekever,és nyakonöntöd a tepsiben az evésre váró halat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!