Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell kompótot csinálni?

Hogyan kell kompótot csinálni?

Figyelt kérdés
Ne nevessetek ki amiértezt kérdezem de nagyon kezdő vagyok a főzés terén
2017. jún. 2. 13:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Enninek azonnali fogyasztásra, vagy befőzés céljából?


Mert ha enni, akkor:


Megtisztítod a gyümölcsöt, beteszed fazékba (helyette én magasfalú jénai edényt használok), felöntöd vízzel, hogy ellepje, elkezded főzni, de még raksz előtte bele szegfűszeget vagy fahéjat, vagy ánizst, mihez mit, amit szeretsz... És ha megpuhult a gyümi, ízlés szerint cukor bele és kész is. Nem kell agyonfőzni.


Alma, birsalma, keményebb barack, ilyesmikből lehet...

Citrom is jól állhat hozzá...

2017. jún. 2. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
69%

Mi a körtéhez, birsalmához szegfűszeget

Sárgabarack, meggy, alma, szilva: akkor fahéjat

Egyébként csak minimális cukrot szoktunk bele

2017. jún. 2. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Gyümölcs kimagozva, feldarabolva. Vízbe tenni, cukrot bele (ízlés szerint), fahéj, szegfüszeg, és addig főzni, amíg a gyümölcs megpuhul.
2017. jún. 2. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Jókat írtak előttem, és, ha a egy szelet citromot teszel bele már az elején, akkor nem fog szétfőni a gyümölcs.

Ha kihűlt, tedd hűtőbe, mert hidegen igazán élvezetes.

2017. jún. 3. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!