Hogyan kell kompótot csinálni?
Enninek azonnali fogyasztásra, vagy befőzés céljából?
Mert ha enni, akkor:
Megtisztítod a gyümölcsöt, beteszed fazékba (helyette én magasfalú jénai edényt használok), felöntöd vízzel, hogy ellepje, elkezded főzni, de még raksz előtte bele szegfűszeget vagy fahéjat, vagy ánizst, mihez mit, amit szeretsz... És ha megpuhult a gyümi, ízlés szerint cukor bele és kész is. Nem kell agyonfőzni.
Alma, birsalma, keményebb barack, ilyesmikből lehet...
Citrom is jól állhat hozzá...
Mi a körtéhez, birsalmához szegfűszeget
Sárgabarack, meggy, alma, szilva: akkor fahéjat
Egyébként csak minimális cukrot szoktunk bele
Jókat írtak előttem, és, ha a egy szelet citromot teszel bele már az elején, akkor nem fog szétfőni a gyümölcs.
Ha kihűlt, tedd hűtőbe, mert hidegen igazán élvezetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!