Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell répatortát csinálni?

Hogy kell répatortát csinálni?

Figyelt kérdés
2008. okt. 15. 21:20
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
öt tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált mandulát, a finomra reszelt répát, beleszitálunk 8 dkg lisztet, amibe előzőleg belekevertünk fél csomag sütőôport. Belereszelünk egy citrom héját, a levét is beletesszük, végül a keményre vert fehérjéket. Kivajazunk, lisztezünk egy tortaformát (26 cm), beleöntjük a masszát, és elômelegített sütőben 35-40 percig sütjük. A tésztának szép világosnak kell lennie, ezért olvasónk körülbelül 20 perc múlva letakarja egy nagyobb papírszalvétával a tetejét. Mielőtt kivesszük, tűpróbát csinálunk. Ha langyosra hűlt, tálra tesszük, a tetejét citromlével elkevert porcukor mázzal kenjük
2008. okt. 15. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Kiegészités: Hozzávalók:


öt tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg darált mandula, 25 dkg finomra reszelt répa, 8 dkg liszt, fél csomag sütőpor, egy citrom héja és leve

2008. okt. 15. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!