Anyukám cukrász és minden nap szoktam sütizni. Ti is szoktatok naponta édességet enni? (Nem sokat)
Nem szoktam minden nap. Kb. hetente 3x. Van, hogy egy hétig semmit. De van, hogy majdnem minden nap. De általában nem sütit szoktam, kis szelet csoki vagy túró rudi.
Ilyenkor nyáron meg nagyon kívánom a fagyit és a jégkrémet. Télen kevésbé kívánom az édességet.
Én egy évben kétszer- háromszor ha megeszek egy túrós- vagy meggyes pitét, esetleg egy káposztás rétest, azzal le van tudva az éves süti adagom.
Inkább elrágcsálok egy kovászos ubit magában, vagy 10- 20 deka savanyú káposztát.
Gyerekkoromban alap volt, hogy hetente 2-3 alkalommal sütöttünk egy tepsi süteményt, ami el is fogyott, 4 tagú családban (néha vittünk át pár szeletet a szomszédoknak). Senkinek semmi baja a családban.
Most felnőttként kb. 2-3 hetente sütök valamit, a férjem diab. a gyerek meg nem szereti a süteményt. Magam miatt meg nem izzitom be a sütőt. Inkább megveszek egy szelet tortát vagy valamit, ha megkivánom (majdnem minden nap).
Most már van nap, amikor nem sütizek vagy édes krémezek. S olyan is, amikor csak egy falat csokit eszem. Általában viszont rendes méretű a sütim, ma pl. vajas piskóta volt krémmel, 550 kcal, 12 gramm ch.
Én vagyok a szolid a családban, a páromnak meg se kottyan 3-4 süti egy nap (nem egy szeletke egyszerre, a munkába heti 2-3-szor minimum 1000 kcal sütit visz s az csak a reggeli). Az átlagja napi 1 fölött van, az biztos, néha elég sokkal.
De a mi sütijeink nem szokványosak, cukrot évek óta nem eszünk és lisztet sem sokat. Inkább a fehérje és a zsír dominál bennük.
Mindketten világéletünkben sok édességet ettünk, csak régen rosszabbakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!