Milyen vacsorával lepjem meg a barátnőmet?
Szeretek főzni, de most bajban vagyok, kérlek segítsetek: hosszú idő után először tud meglátogatni a barátnőm, és szeretnék neki valami könnyed esti vacsorával (vagy legalábbis harapnivalóval) kedveskedni. Viszont előtte egy teljes hétig nem leszek itthon, csak a reptéren találkozunk, ahonnan együtt jövünk haza hozzám. Mivel készüljek, ami:
a; nem romlik meg a hűtőben egy hét alatt;
b; vagy előkészíthető és pár perc alatt kész van és nem kell még este hosszan sütögetnem.
Étterembe nem szeretném vinni, rendelni sem szeretnék, hanem így, személyesen.
Hát bocs de egy hétig olyan kaja nincs ami nem romlana meg pláne ebben a jó időben. vagy most megfőződ és lefagyasztod de annak meg ha kienged nem olyan jó az ize,..
szerintem mégis jobb ha rendelsz vagy esztek vhol, esetleg együtt aznap összeüttök vmi egyszerűt de nagyszerűt.
Tejszínes pulykatokány! Rizzsel..
Palacsinta..:D
Olyan nincs, ami gyorsan kész lesz. Előkészíteni nem tudod, mert egy hétig nem leszel otthon.
1. lemondasz arról, hogy gyorsan elkészül, és akkor bármit csinálhatsz, hiszen hús eláll a fagyasztóban, egy csomó minden általában eleve van otthon és nem romlik gyorsan, pl. liszt, tészta, tojás, rizs.
2. lemondasz arról, hogy rögtön az első nap saját készítésű étellel nyűgözd le. Hazafelé vesztek valamit, vagy rendeltek. És máskor, amikor lesz időd, megleped valami finomsággal.
3. valami nagyon alap dolgot tudsz csinálni így is, pl. tojásrántotta, vagy bundáskenyér.
Ha mar ilyen alap dolgoknal tartunk, akkor valami jo kis olasz tesztaetel?
Carbonara, tonhalas, esetleg sajtos...
Ezek megvannak 15 max 20 perc alatt (attol fugg mennyi ido alatt forr fel a viz a tesztanak)
Rántott hús sült krumplival.
A húst befűszerezheted és bepanírozhatod előre, lefagyaszthatod, aztán csak elő kell venni és kisütni, a krumplit is megpucolhatod előre, lefagyaszthatod azt is.
Esetleg félkész rakott tészta, ezt összeállítani, lefagyasztani, és mikor hazajöttök csak a sütőbe kell tenni.
Esetleg bolognai szószt előre megfőzni, lefagyasztani, ehhez már csak tésztát kell frissen főzni.
Elsősorban azt kéne tudni, mit eszik, mit szeret.
Sima hűtőben pedig kb. bármi megromlik egy hét alatt, így fagyasztható ételekben gondolkozhatsz (akár olyanban, ami félkész és csak ki kell sütnöd), illetve gyors ételekben.
Nálam a rántotta a befutó, de legyen friss zöldség hozzá. De van, aklinek nem a kedvenc étele a rántotta, bármilyen alkalomra... Akkor pl. lazac, az roppant gyorsan megsül, végülis az is ehető nyers zöldséggel. De még mindig van ember, akinek kell hozzá valami más...
1 hetet még a sütik többsége se bír, inkább csak a kemény kekszek. Szóval még pogácsaféle se jöhet szóba, kivéve, ha van valami gyors és fagyasztható tésztájú, ez nem az én asztalom.
Ha kevesled a rántottát, akkor pedig legyen valami házi jégkrém a fagyasztóban, öntettel, csokival meg minden. Nekem ez is szimpatikus, de titeket, ugye, nem ismerlek.
Egy hetes ételt ne egyetek meg,nem is értem, hogy jutott eszedbe!
Készíttess sajttálat, és menj el érte a reptér felé menet vagy szállíttasd ki. Aznap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!