Jó lesz így? Vagy hogy csináljam? Elrontottam?
Az a helyzet,hogy elkezdtem zöldbabfőzeléket főzni a vőlegényemnek mert szereti,és szeretném ha jól sikerülne.
De,fagyasztott szóval,hagymát piritottam,aztán beletettem a fokhagymát ,együtt piritottam még 2-3percig,aztán beletettem a fagyasztott zöldbabot,es felengedtem annyi vízzel,amennyi ellepte. Tettem bele egy kis sót,kevés cukrot,borsot,és egy leveskockát. Aztán főztem 10-15p kb. Na a rántás okoz problémákat,4-5 kanál olajjal összekevertem 2-3kanál lisztet,kicsit "főztem"vagy mi? Aztán felöntöttem kevés vízzel,aztán tejföl egy egy kis pohár fele,petrezselyem,pirospaprika,és kevés majoranna,és a zöldbablevéből raktam bele,főztem még ezt a "rántás féle valamit"? Még mindíg tulajdonképpen. Jó így?
Köszönöm szépen!
Nézd, ha jó az állaga, nem csomós, kellemes az íze, akkor nem kell aggódnod.
Én speciel másképp csinálom a zöldbabfőzeléket, de ez lényegtelen. Én egy kicsit sokallanám a kétszeri zsiradékbevitelt, ahogy te tetted, én csak vízben főzöm, és egy fokhagymás rántással berántom.
A fűszerezés megintcsak egyéni ízlés kérdése, van, aki cukrot-ecetet tesz bele, van, aki tejföllel habarja be, úgy savanyítja, van aki babérlevelet is tesz bele... stb. A majoranna sem rontja el szerintem.
a petrezselyem a legvégén teljesen jó, kissé üdévé teszi a főzeléket.
Szerintem nincs okod az aggodalomra, de majd a vőlegényed fogja a végső szót kimondani :D
A rántáshoz pirítjuk a lisztet, nem főzzük, a habarást főzzük...
Nem tudhatom, jó lesz-e, ez merőben ízlés dolga s a leírás alapján nem tudom, nekem mennyire ízlene. A pirítás hiánya tuti zavarna kissé, de bizonyára meg tudnám enni.
De hogy a vőlegényed mit fog rá mondani, passz. Nagyon rossz szerintem nem lehet, de az ízlés trükkös dolog.
Nem volt rossz íze,sem csomós,enyhén savanykás,a tejfölt is lehetett picit érezni,talán az a dolog hogy nem pirítottam,vagyis nem eleget a rántást,de tulajdonképpen nem is rántás volt,hanem habarás lett belőle. De talán kicsit liszt íze volt az elején,aztán újra forraltam. Aztán,úgy kóstoláa alapján elment egynek,legalábbis az én véleményem szerint.
De kíváncsi leszek,mint mond majd a vőlegényem.
*kóstolás
Bocsánat.
Zöldbabfőzelékbe nem kell hagyma, sem cukor, sem leveskocka.
Vízbe kell feltenni, sózni, esetleg bazsalikomot vagy rozmaringot. Ha megfőtt a bab, akkor zsíron (nem olajon) lisztet pirítani, ( esetleg, aki szereti pirospaprikát is tehet bele) felengedni hideg vízzel és berántani a főzeléket. Ha véletlen híg lenne forralás után is, akkor lehet egy kevés vízben lisztet simára keverni és beleönteni a főzelékbe. Aki szereti, tehet bele tejfölt is.
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Nos,-hát(akit érdekel a "végeredmény")- azt mondta,hogy "nem rossz"-és adott egy puszit.
De szerintem nem volt igaz,sz*r volt,csak nem akart megbántani. Végülisa szándék a lényeg nem?
Szerencsére,nem csináltam sokat,én nem is szeretem egyébként,egyszer egyszer megeszem,mert egészséges,de amúgy ha lehet mást választani,akkor nem eszem meg.:)
Legközelebb talán jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!