A kókuszliszt és a kókuszitalpor ugyanaz?
Gyümölcsturmixhoz kellene a tej helyettesítésére. Egy kínai üzletben láttam "kókuszitalport". Kicsit drágállom, a leírás alapján 100 g kell 400 ml vízhez.
Most találtam viszont kókuszlisztet akciósan, és a leírás alapján: "Használhatjuk levesek, szószok, gyümölcsturmixok készítéséhez, főzelékek sűrítésére is." és "Vegyszerek nélkül kókuszhúsból készítik. Szárítás és zsírtalanítás után finomra őrlik."
Tehát a kérdés: a kókuszitalpor, és a kókuszliszt ugyanaz-e?
Más a kettő s a liszttől ilyen darás lesz az egész. Besűríti, de érzed a szemcséit. Mondjuk attól még lehet, hogy gyümölcsturmixhoz OK, elvégre én zablisztet és diót tettem bele anno (folyadékot nem, szerintem a gyümölcsturmixba leginkább csak gyümölcs kell), annál nem zavaró, hogy nem selymes. De a kókusztejpor töményebb, ízesebb.
Amúgy a kókuszliszttel egyes helyeken vigyázni kell, már kétszer kaptam olyat, ami igazából kókuszrost volt (mondjuk feltudom használni, de milyen már).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!