Menyasszonyi torta választáshoz mi lenne a legjobb megoldás?
Nyáron lesz az esküvőnk. Eddig nemigen tetszettek a lakodalmakon a menyasszonyi torták: vacak édes szörnyek marcipánnak csúfolt cukorborítással.
Háromféle megoldáson gondolkodunk:
1. Rendelünk egy nagy és látványos, hagyományos tortát, kb. másfélszer annyi főre mint a vendégek. Sok jut, de átlagos. Kb 200 ft/szelet
2. Különleges és nagyon minőségi tortát rendelünk kézműves cukiból, de csak annyit, amennyi vendég lesz. Nincs repeta. 500 ft/szelet
3. Carte D'or jégkrémet szolgálunk fel rolettivel, gyümölccsel, tejszínnel, ki hogy kéri. Sokféle ízben, négyfelé osztva egy dobozzal. Duplázni is lehet. :-) Kb 300 ft/fő
Mindegyik megoldás mellett még gyümölcstálak is lennének.
Te vendégként melyiknek örülnél a legjobban?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én a minőségi tortát választanám, de nem a legkülönlegesebb ízben, az sokaknak nem fog tetszeni, főleg ha a rokonság hagyományosabb. Voltunk olyan lagzin ahol több emeletes torta volt, az egyik emelet valami különlegesség. Mindenki azt kérte, majd sorra ott hagyták az emberek és visszamentek a sima csokiért.
A jégkrém szerintem kicsit problémás, de ez leginkább a körülményektől függ, ha van elég személyzet akkor gördülékenyen mehet.
Elsőnek abban igaza van, hogy nyári lagzin leginkább a hűsítők fogynak. A szóbanforgó lagzin is a nyitott bárnak és a koktéloknak volt a legnagyobb sikere, a sütiket pedig kilószámra tukmálta a pár a vendégekre az este végén.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
En meg sose mertem odamenni tortat kerni. Inkabb ettem az asztali sutit.
Most, hogy tejerzekeny lettem,plane. Ellennek linzeren. Meg tenyleg inkabb ittam. Vagy egy helyen volt gyonolcssarok, az volt a leghobb otlet
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Hagyományos torta.
A "marcipannak csúfolt cukorboritas" neve fondant és köze nincs a marcipanhoz, csupán a kinezetuk azonos. Azért használnak fondantot a disztortak bevonasahoz, mert egyrészt az jobban bírja a meleget, mint a tejszín, másrészt az ára kB A fele, mint a marcipáné.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A különleges torta általában csak a menyasszonynak ízlik, a vendégek a csokitortát fogják keresni. A legutóbbi esküvőn is különcködött a menyasszony, tényleg különleges és jó minőségű volt, de túl kifinomult. Valami szilvás-túrós-pisztáciás stb. Mindenki megjegyezte az tény, sokan dícsérték is, hogy milyen különleges, de meg nem ette a nép.
Szerintem legyen több szint és azoknak különböző íze. A legfelső, kicsi torta lehet különleges, de az alsó szint legyen biztonsági. Ha emellett még belefér valamennyi fagyi felszolgálása, akkor az is nagyon népszerű lenne a melegben, de én inkább fagyi pultot csinálnék, nem mindenkinek eleve kimérve, így gazdaságosabb is és a fagyirajongók és a gyerekek imádnák, hogy szedhetnek/kérhetnek maguknak.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ne haragudj, de szerintem nagyon gáz a lakodalmon dobozos jégkrémet felszolgálni.:-) Akkor már inkább frissen készült kézműves fagyit vagy sorbetet, utóbbit laktózérzékenyek is bátran megehetik, nem egy bonyolult dolog elkészíteni se. Ha torta, akkor inkább minőségi, nem muszáj chilis-mangósnak lenni (nyami:-)), lehet "hagyományos" ízű, megfelelő állványon, alapon (nem tészta) az is nagy és látványos.
Voltam olyan lagziban, ahol hagyomány szerint nem torta volt, hanem grillázsból készül egy alkotás, az alakjának csak a fantázia szab határt (amit láttam, az olyan volt, mint egy tündérkorona a mesékben:-)). Ezt a menyasszony és a vőlegény közösen összetöri, ahány darabra esik, annyi boldog évük lesz együtt a hagyomány szerint. Utána körbeviszik nagy tálcán, minden vendég kap egy kis darabot, de nem kötelező megenni.:-)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Gondolom lesz apró süti az asztalokon vagy valami más édesség a büfé asztalon. Akkor mindenképpen elég csak is annyi szeletes torta mint a násznép. A menyasszonyi tortában soha nem szoktak repetázni, már mindenki tele a kajával, és alig várja, hogy jöjjön az ital és ihasson, táncolhasson..
Menyasszonyi torta nézzen ki jól, és legyen átlagos íze. csoki, vanilia vagy epres.
Szerintem is gáz a dobozos fagyi felszolgálása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!