Sütemény sütő versenyre mit ajanlasz elkészíteni?
Mik a feltételek? édes, sós, vagy mindegy? habos/krémes, vagy valami linzerféle?mennyire vagy gyakorlott sütő ?
családi receptjeim vannak, de más itthon megsütni, és versenyre neveztetni.
Van egy mézes lapokból álló pudingos-meggyes töltésű, csokimázzal bevont isteni finom receptem, nagyon sokszor csináltam már, mégis mindig egy küzdelem a mézeslapok kisütése.
A másik a nagyon finom és dekoratív is a diós-habos kocka,igazi édesszájúaknak való, mert bőven van benne cukor.Ha gondolod, szívesen megírom a recepteket is.
A fánkot ajánlanám. 30 dkg lisztet 20 dkg cukorral, 1.5 dl tejjel, 2 db tojással, 5 dkg margarinnal, fél cs sütőporral és 1 kk szódabikarbónával kikeversz, majd egy órát állni hagyod. Ebben semmi bonyolult nincs, egyszerűen csak kiméred a hozzávalókat és egy tálba öntöd!
Egy nyújtódeszkán kinyújtod kb ujjnyi vastagra és egy kiszúróval kiszúród középen, hogy lyukas legyen a fánk.
Olajban kisütöd.
10 dkg porcukorhoz 2 ek langyos vizet keversz esetlegesen használhatsz ételfestéket is és bekened a vele a kisült fánkokat.
A csokoládét gőz fölött megolvasztod, rácsurgatod a fánkokra. Díszítheted zizivel, drazséval, amivel gondolod... azért javasoltam a fánkot, mert a képzeleted szab határt és gondolom nem emeletes tortával akarsz kezdeni, ha itt feltetted a kérdést, hogy milyen süteményt süss. :)
Szia! Írom a recepteket.
Először a diósat.
Diókrémes-habos kocka.
Hozzávalók a tésztához: 5 tojás sárgája, 20 deka cukor, 10 evőkanál melegvíz, fél deci olaj, 20 deka liszt, fél csomag sütőpor.
A krémhez:20 deka vaj, 20 deka porcukor, 2,5 deci tej, 3 evőkanál liszt, 10 deka darált dió, fél deci rum, vagy 1 rumaroma.
A habhoz: 5 tojás fehérje, 25 deka porcukor
Dekorációhoz: 2 ek. porcukor, 2 ek.kakaópor, 2 ek. forróvíz, 2 deka vaj.
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a melegvizet, az olajat és a sütőporos lisztet.
Sütőpapíros kb 40 x 25-ös tepsiben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.
A csésze tejet csomómentesre keverjük a liszttel, és sűrűre főzzük. Ezt is hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a tejes masszát, a darált diót és a rumot , majd jól keverjük Természetesen géppel tudunk a leghatékonyabban dolgozni.
A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött nagyon kemény habbá verjük.
A kihűlt tésztára kenjük egyenletesen a diókrémet, majd erre a kemény tojáshabot.
Vízbe mártogatott villával átlósan csíkozzuk meg a hab tetejét ####.
A csurgatott csokidekorhoz összekeverjük a cukrot és a kakaót lobogó forró vízzel és pár percig melegítjük, míg folyós nem lesz. Ekkor keverjük hozzá a vajat és, ha elolvadt egy kanállal össze-vissza megcsorgatjuk vele a hab tetejét. Nagyon szép lesz.
Forróvízbe mártott késsel lehet szépen kockákra vágni.
Nagyon látványos és finom süti, csak , mint korábban is írtam nagyon édes, de pl nálunk a férfi családtagok egyenesen oda vannak érte... :D
Ha akarod olvasztott csokival is csinálhatod a dekorációt.
Jó hosszú a recept, de egy cseppet sem bonyolult elkészíteni.
Egy kicsit később a mézeslapos pudingos-meggyest is írom.
Üdv:)
Itt a másik recept is.
Velence- szelet.
" ek. kakaót, 2 ek. mézet, 2 egész tojást gőz felett melegítünk és hozzáolvasztunk 20 deka cukrot. Fontos, hogy csak melegíteni/olvasztani.
30 deka lisztet 1 kávéskanál szódabikarbónával elkeverünk és összegyúrjuk a masszával.
3 felé osztjuk, és három lapot nyújtunk belőle a tepsi méretére kb. (ezt a 40 x 25-ben szoktam )A tepsi hátán egyenként megsütjük.Előre mondom, hogy nem könnyű bánni a tésztával, de lehet, hogy én vagyok balfék.
Krém: 2 vaníliás pudingport 1 cs. van. cukorral 6 deci tejben megfőzünk, hűlni hagyjuk teljesen.20 deka cukrot 25 deka vajjal /rámával kikeverünk,az egyik tésztalapot körömnyi darabokra tördeljük és hozzákeverjük, majd egy üveg lecsurgatott magozott meggyet is hozzákeverünk. Ez kb 35 deka szokott lenni. végül a pudingot és a krémet fakanállal lazán összekeverjük.
A két megmaradt mézeslap közé töltjük, szép egyenletes vastagságban.
tetejére csokimáz kerül, de ezt mindenki csinálja a neki eddig legjobban beválttal, hogy szép egyenletes, tükörsima legyen.
Egy éjszakát állnia kell, másnap szépen szeletelhető.
Tipp: amit én jobban szeretek, ha van fagyasztott (nyáron friss )meggy, azzal sokkal finomabb, mint az agyon hőkezelt befőttel.Persze ez csak az én véleményem.
Annak ellenére, hogy nekem kicsit nehezen megy a mézes,"közkívánatra" elég sokszor elkészítem, mert ez is nagyon nagyon finom, pikáns sütemény.
Bármit is fogsz majd sütni, sok sikert kívánok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!