Milyen konyhai bakijaitok voltak?
Elég későn kezdtem főzni tanulni.
Exem lakásán készítettem tojásosnokedlit, amihez még otthon kaptam útmutatót: fél kg liszt, 1 db tojás.
Csak nem akart összeállni, már 5 db tojást raktam a fél kg lisztbe.
Exem arra ért haza, hogy késsel vágom a forró vízbe a kemény nokedlitésztát. :D :D
Később megkértem az otthoniakat, hogy mutassák meg, hogyan kell... Hát.... :D
Amikor tanulgattam az alapokat, a krumplistészta volt a "tesztfeladat".
Egyszer túl bő vízben főztem a krumplit, máskor hozzáégettem a felét az edényhez, megint máskor a pirospaprika maradt ki, de egyszer komplettül elfelejtettem a hagyma dinsztelését.
Mostmár az alapokat azért tudom, szeretek kisérletezgetni is. Azért a tojást feltettem főni egy kis edénybe kevés vízben. Ott felejtettem. Egyszercsak fura hang jött a konyhából. A víz nagy része kiforrt, a tojás elkezdett "pirulni".
Életem első palacsintájánál máris meg voltam győződve róla, hogy tudom dobálva is forgatni. Rá is esett a kezemre, a nyoma még ma is látszik.
A legdurvább eseteb az volt, mikor feltettem egy tasakos rizst főni, és azzal a lendülettel el is feledkeztem róla. Csak a füstre figyeltem fel. Kiderült, hogy a víz elfőtt a tasak alól, a tasak leégett, és elolvadt a műanyag. A lábast is dobhattam ki.
Csokitálat szerettem volna készíteni lufi segítségével.
Felraktam olvasztani a csokit úgy ahogy azt kell és elkezdtem forgatni az edényben a lufit, ami felrobbant és az egész konyhát beterítette a csoki, engem is. 😄
- leégetett kacsa
- lapos süti
- kőkemény lángos (de kb. ölni lehetett volna vele)
- kb ehetetlenül csípős lecsó
- összeugrott brokkolikrémleves
- elsózott húsos pite (a husit megettük, a tészta kuka)
Én kisfiú koromban anyám szoknyája mellett tanultam meg főzni. Amúgy nem főzök rosszul, de mivel elég idős vagyok már - így az összes létező hibát elkövettem már, ami csak lehetséges.
Cukor helyett sót tettem az ételbe, és fordítva, összekevertem a borsot a fahéjjal. Elfelejtkeztem a kelt tésztáról és kikelt a lábosból nyáron. Odakozmáltam, odaégettem, kokszot gyártottam leves helyett. Nem csak az első, de a hatodik palacsinta is leragadt. Túl híg lekvárt tettem a buktába és mindegyikből kifolyt. Megtúrósodott a tejföl a krémlevesben. Túl híg lett a főzelék. Vagy a rántott leves túl sűrű.
És többször felrobbantottam a kotyogó kávéfőzőt, leamortizálva ezzel az egész konyhát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!