"Itt mindenki htb, hogy naponta komplett menüt főz?:D"
Miért lenne htb?
Csak tudnak fözni meg szervezni. A legtöbb ételt odakészíteni 10-15 perc, utána fö magától, és egy órán belül megvan a komplett kaja.

22-esnél a karalábé leves... az a holnapi = vasárnapi kaja.
Tegnap kérdeztél: mára van maradék tojásos leves, lett hozzá túrós tészta.

Ma főtt krumplit csináltam. Holnap még nem tudom, most semmi más nincs itthon.
Régebben én is szerettem régen főzni. "A legtöbb ételt odakészíteni 10-15 perc" Nem is ez a fő probléma, hanem az, hogy egy rendes főtt ételért kb. 3 órát kell dolgozni egy nap (az anyagiak miatt). Ennyit nekem már nem ér, inkább eszek egész nap lekvároskenyeret, mintsem hogy ne tudjak foglalkozni a hobbimmal (elektronika).

Amikor túlóráztam, akkor is főztem mindennap, csak 10-kor álltam neki. Muszáj volt, nekem kellett a rendes főtt étel otthoni nyugalmamban... Igaz, nem 2 fogást főztem... De van, aki 2-kor végez a melóval vagy otthon dolgozik vagy vannak szabad hetei, miért ne főzhetne egy egyszerű 3 fogásos ebédet? Bőven meg tud lenni 1 óra alatt, ha olyan az étel.
A párom képes hazajönni a melóból, OK, akkor ebédel, de délután akár bográcsozni is nekiáll, a sütijeit többnyire ő készíti, este pedig másnapra süt/főz reggelit... Pedig kifárasztja a hajnalban kezdődő meló, de a főzés sokunknak hobbi, amennyiben nem vesz el pokolian sok időt mindennap.
Van ilyen.
A költségek felvetése érdekes, messze főzni a legolcsóbb, nem? A párom is azért kénytelen vacsorát és reggelit főzni, mert nincs pénz hidegre (=sok sajt, még az olcsó is 2000/kg fölötti, alatta nem esszük meg nyomorban se, max. a jobb akciósakat)... A kenyér nem ad megfelelő tápanyagbevitelt, mondjuk azt is ő süti...
Fél kiló sárgaborsóval s 30 dkg rizzsel 3 ebédjének a dandárja megvan, ennél olcsóbbat nehéz elképzelnem (főzéssel 250 ft?)... De a káposzta is roppant olcsó...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!