Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Brokkoli krémleves, h9gyan...

Brokkoli krémleves, h9gyan készíted?

Figyelt kérdés
Rántással,habarással vagy burgonyával sűríted,tejszínt vagy tejfölt teszel bele,vízzel vagy húsleves alaplével öntöd fel?stb... :)
2017. máj. 4. 12:55
 1/6 A kérdező kommentje:
A brokkoli szára is mehet a levesbe?
2017. máj. 4. 13:07
 2/6 anonim ***** válasza:

- krumplival sűrítem

- tejszínt teszek bele

- alaplével öntöm fel

2017. máj. 4. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Zöldségalaplével készítem, előtte vajon párolom a brokkolit kis főzőhagymával, majd felöntöm zöldségalaplével. Turmixolom, főzőtejszínnel simítom az ízeket, szerecsendiót reszelek bele frissen.


Gruyere vagy érett emmentális krutonnal tálalom.

2017. máj. 4. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
93%
Majdnem az egész brokkolit felhasználom, ha a szárából mégis megmarad a legalja, a legfásabb rész, azt is bedobom a fagyóba és egy legközelebbi húslevesbe felhasználom, cak semmi pocsékolás :D Én vaj-oliva keveréken dinsztelek hagymát(mikor milyet, alapon vöröshagymát,de van, hogy újhagymát, vagy pórét), mikor megvan rányomok egy fokhagymát is, bele a brokkoli, burgonya és alaplével (amilyen van itthon, leggyakrabban csirke alaplevem és erőleves van lefagyasztva) felengedem. Só, bors, szerecsendió. Ha megfőtt, botierrel pürésítem és teljes tejjel higítom, nekem a tejszín túl tömény, de biztosan sokan avval szeretik. Csak a krumplival sűrítem, nem habarom. Én is krutont készítek mellé sütőben, általában valamivel fűszerezem az olivaolajat (zöldfűszer,bors) avval öösszeforgatom a kenyér vagy zsemlekockákat és megpirítom. Sajtot is tálalok mellé, mikor milyet. Ha a nővérem is velünk eszik, aki vegán, akkor értelemszerűen vaj nem kerül bele és zöldség-alaplével és rízstejjel készítem.
2017. máj. 4. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Egy egész brokkolit rózsáira szedek, fedő alatt párolom egy max két krumplival a brokkoli nagyságától függően. Ízesítem majd pépesítem. Tejszínt egyszer használtam krumplival együtt elég is volt... általában vmi tepsis kaját csinálok mellé pl bedobok pár csirkeszárnyat egy tepsibe zöldségekkel és lesütöm. Gyors ebéd hétköznapokra!
2017. máj. 4. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Olívaolajon és vajon hagymát, fokhagymát, egy marék friss oregánót, bazsalikomot fonnyasztok, rádobom a brokkolit, felöntöm 1-2 deci fehérborral, 5 percig párolom. Sózom, borsozom, felöntöm vízzel, 10 perc alatt puhára főzöm. Összeturmixolom, 2 dl tejszínnel öntöm fel és felforralom. Ha kész, kb. 50-100g parmezánt keverek bele és hagyom elolvadni.


Pirított kenyérkockákkal, pirított diómorzsákkal és olívaolajjal meglocsolva tálalom. Néha rukkolát is dobok a tetejére frissen, nagyon jó levesbetét :)

2017. máj. 4. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!