Brokkoli krémleves, h9gyan készíted?
- krumplival sűrítem
- tejszínt teszek bele
- alaplével öntöm fel
Zöldségalaplével készítem, előtte vajon párolom a brokkolit kis főzőhagymával, majd felöntöm zöldségalaplével. Turmixolom, főzőtejszínnel simítom az ízeket, szerecsendiót reszelek bele frissen.
Gruyere vagy érett emmentális krutonnal tálalom.
Olívaolajon és vajon hagymát, fokhagymát, egy marék friss oregánót, bazsalikomot fonnyasztok, rádobom a brokkolit, felöntöm 1-2 deci fehérborral, 5 percig párolom. Sózom, borsozom, felöntöm vízzel, 10 perc alatt puhára főzöm. Összeturmixolom, 2 dl tejszínnel öntöm fel és felforralom. Ha kész, kb. 50-100g parmezánt keverek bele és hagyom elolvadni.
Pirított kenyérkockákkal, pirított diómorzsákkal és olívaolajjal meglocsolva tálalom. Néha rukkolát is dobok a tetejére frissen, nagyon jó levesbetét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!