Csicsókát hogyan lehet tartósítani?
Hát ha a csicsóka ugyanúgy felhasználható, mint a krumpli, akkor leírom, én mit csinálok a krumplival....:
Szóval amikor már magában nem áll el a pincében, mert ráncosodik és csírázik és elfogyna.... Akkor elkezdek mirelitet gyártani belőle! :) Jellemzően megfőzöm, meghámozom, összekeverem tojással, liszttel, kis sóval, szóval krumplis tésztát készítek, mondjuk kinyújtom és lekvárral/túróval töltve barátfüléket csinálok, vagy szilvás gombócot, vagy gnocchikat, vagy csak egyszerű knédligombócokat leveshez, stb. és mindezeket lefagyasztom, majd porciózva bezacskózom. És ott a hűtőben a sok gyors vacsi alapanyag... :)
Én a csicsókát nem igazán ismerem, de mindig mondják, hogy krumplit helyettesíthet, szóval ha ez igaz, akkor amiket leírtam, azokkal próbálkoznék. Önmagában nem hinném, hogy az is tartósítható lenne...
De erősítsen vagy cáfoljon meg, aki valóban dolgozott is már csicsókával....!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!