Mit főzöl ma?

Figyelt kérdés
2010. máj. 14. 10:30
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
14.07! Hogy is van ez a sportszeletes történet, ha szabad megkérdezni? :)
2010. máj. 14. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/36 anonim válasza:
100%
tökfőzelék tükörtojással
2010. máj. 14. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Vasi pecsenye lesz sült krumplival.


A sport szelet pedig ilyen, én is szoktam, nagyon finom:

[link]

2010. máj. 14. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
rakott krumpli
2010. máj. 14. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/36 anonim válasza:
100%
Hamburger-vastag finom saját készítésű darálthúsbol,sok hagyma,ubi,szósz,:P Hatalmas hambizsemlében:)Általában főtt ételeket csinálok,de ezt kívánta meg a család,és nem volt sok időm főzni:)Ja és van még almás süti is:)
2010. máj. 14. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/36 anonim válasza:
100%
csirkepörköltet galuskával, és vaníliapudingot
2010. máj. 14. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Én holnap bableves, flutával!
2010. máj. 14. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/36 A kérdező kommentje:
ne hari mi a fluta? nem magyarországi magyar vagyok és valószínű azt a szót máskép mondjuk....
2010. máj. 14. 22:08
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Rakott zöldbab, zöldség leves.
2010. máj. 14. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/36 anonim válasza:
100%

Én se hallottam még a flutáról, de ezt találtam:

Fluta (Sváb étel)

Hozzávalók:


50 dkg krumpli

1 tojás

15-20 dkg liszt

Tennivaló:

50 dkg krumplit meghámozunk, kockára vágunk, és kevés sós vízben puhára főzzük. Villával pépesre törjük (vagy persze krumplinyomóval). Hozzáadunk csipet sót, 1 tojást, és kb 15-20 dkg lisztet, amennyit a krumpli felvesz, hogy jól gyúrható, finom, puha tésztát kapjunk. Fél cm vastagra nyújtjuk, és rombusz alakúra vágjuk. Kevés olajban (régebben zsírban) mindkét oldalát pirosra sütjük. Lekvárral megkenve vagy kristálycukorral megszórva már ehetjük is. Persze nem a mai kor egészséges étkezésének felel meg ez a finomság, de hát a svábok ezt készítették; olcsó, és a hozzávalók mindig voltak a spájzban.


Megjegyzés: Nemcsak a svábok, hanem a felvidéki magyarok (nagyszüleim) is készítették. Ismert másik változata, amikor a krumplit nem törjük össze hanem lereszeljük és úgy gyúrjuk meg, kicsit érdekesebb és darabosabb a tészta.(szerk.)

2010. máj. 15. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!