Kész a főtt tojásom. Kaszinótojás lenne. Hosszában, vagy keresztben kell felvágni?
A klasszikus kaszinótojás az alján van felvágva, de ahogy írod is, az macerás, profi hidegkonyhai szakácsoknak való. Én töltött tojást szoktam csinálni, keresztben félbevágom, és habzsákból nyomom bele a tölteléket, kicsit díszítem petrezselyem zöldjével, piros paprika darabkával, stb. Így is nagyon mutatós tud lenni.
A tojást magasságban felezd, akkor óvatosan megnyomva "kiugrik" a sárgája. Ha netán nem akar, akkor mokkáskanállal ki tudod óvatosan szedegetni.
A tetején levágsz egy kis részt, akkor az is egyenes lesz és megáll.
Ha a sárgája nem középen van, akkor ahol több fehérje marad, azt is mokkáskanállal ki lehet mélyíteni, csak óvatosan kell csinálni. A kikapart fehérjét szitán átnyomva nyugodtan bele tudod keverni a töltelékbe.
Ha az alsó fele majdnem lyukas, mert annyira ott volt a sárgája, akkor a tetejéröl levágott kis darabot tedd bele alulra, hogy ne szakadjon ki.
Egy kis gyakorlattal menni fog, csak ne legyél türelmetlen és ne akarj túl gyorsan elkészülni ezzel.
Ha van még kérdésed, szivesen írok kicsit késöbb, ha újra itt leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!