Hogyan lehet kelkáposzta főzeléket csinálni a megmaradt főtt kelkáposztából és levéből?
Krumplit megpucolsz, felszeleteled és annyi káposzta fözölében, ami éppen ellepi, megfözöd .
A kelkáposztát feldarabolod csíkokra.
Egy edényben csinálsz rántást, ahogy máskor szoktál a fözelékhez.
Ezt a megfözött krumpli levével felöntöd, beleteszed a krumplit meg a kelkáposztát, kevergetve összeforralod és füszerezed. (Én són kívül köménymagot, majorannát, piros paprikát meg kevés fokhagymát teszek bele - de te azt használj, amit szoktál vagy amit szerettek.)
Mivel én szoktam bele répát-gyökeret-krumplit-babérlevelet-zúzott fokhagymát is tenni a kelkáp.főzelékbe, akkor most:
ezeket viszonylag kevés vízben, pici sóval + esetleg egy leves kockával megfőzném, majd a főtt kelkáp-ot beleforralnám. Ha rántással szoktad, akkor azzal, ha csak símán pár szem krumplit összetörsz, azzal sűríted. Jó lesz az, ki ne dobd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!