Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főtt hús leves nélkül?

Főtt hús leves nélkül?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a főtt húst mártásokkal, zöldségekkel. Szívesen ennék gyakrabban is. Csinálnék csak magamnak is. De húslevest nem ennék ilyen gyakran, és ha csak magamnak csinálok, akkor felesleges is, meg nem is tudnék annyi levest megenni.

Lehet, hülye kérdés, de főtt húst húsleves nélkül lehet készíteni? Valahogy párolni? Vagy???


2017. jan. 23. 10:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Megfőzöd, és kiöntöd a levét. Vagy lefagyasztod alaplének, sok recepthez felhasználható.

Van olyan készülék, amiben kevés folyadékkal megpárolható, anélkül, hogy sülne/pirulna, sima fazékban is lehet kevesebb aláöntött folyadékkal elkészíteni, csak jól záródó fedő kell rá, és/vagy időnként pótolni kell az elpárolgott vizet. Elég hosszadalmas így, kuktában gyorsabban megvan.

2017. jan. 23. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
68%

Lehet párolni, Berakod egy jénaiba, kis vizet öntesz alá, miután bepácoltad, vagy sós fűszerrel bedörzsölted, és bevágod a sütőbe kb 150 fokra

Vagy halogén sütővel kb ugyanígy, csak akkor nem kell a jénai.

2017. jan. 23. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem hülye kérdés, nyugodtan főzz magadnak húsokat, de a levét tényleg ne öntsd ki, mert bármilyen leveshez, pörkölthöz felöntőlének nagyon finom lesz majd máskor.

Fél literes műa. palackokban le is lehet fagyasztani az alaplevet.

Én is nagyon szeretem a főtt húsokat, tormával, paradicsomszósszal, de még magában is.

2017. jan. 23. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem levesben főzöd a húst, együtt a zöldségekkel, szerintem nem lesz olyan íze. Egyszerűen csináld kevesebb vízzel, épp csak ellepje az egészet. A levet meg rakd el alaplének, ahogy írják. (Vagy főzz egy marék tésztát hozzá és vidd át a szomszédban egy idős embernek, ha megteheted anyagilag.)
2017. jan. 23. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm. A jénais párolás tök jó ötlet, kipróbálom. Meg kipróbálom úgy is, hogy főzöm, de kevés vízzel.

Ahol sok alaplé marad, azzal az a gond, hogy annyival nem tudok mit kezdeni, sose használnék fel annyit.

Jó, hogy mások is így szeretik és nem néztetek hülyének :)

2017. jan. 23. 11:35
 6/6 anonim ***** válasza:
76%
Jénaiban is pirulni fog a teteje 150 fokon, ha nem fedi el a folyadék, erre figyelj oda.
2017. jan. 23. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!