Főtt hús leves nélkül?
Nagyon szeretem a főtt húst mártásokkal, zöldségekkel. Szívesen ennék gyakrabban is. Csinálnék csak magamnak is. De húslevest nem ennék ilyen gyakran, és ha csak magamnak csinálok, akkor felesleges is, meg nem is tudnék annyi levest megenni.
Lehet, hülye kérdés, de főtt húst húsleves nélkül lehet készíteni? Valahogy párolni? Vagy???
Megfőzöd, és kiöntöd a levét. Vagy lefagyasztod alaplének, sok recepthez felhasználható.
Van olyan készülék, amiben kevés folyadékkal megpárolható, anélkül, hogy sülne/pirulna, sima fazékban is lehet kevesebb aláöntött folyadékkal elkészíteni, csak jól záródó fedő kell rá, és/vagy időnként pótolni kell az elpárolgott vizet. Elég hosszadalmas így, kuktában gyorsabban megvan.
Lehet párolni, Berakod egy jénaiba, kis vizet öntesz alá, miután bepácoltad, vagy sós fűszerrel bedörzsölted, és bevágod a sütőbe kb 150 fokra
Vagy halogén sütővel kb ugyanígy, csak akkor nem kell a jénai.
Nem hülye kérdés, nyugodtan főzz magadnak húsokat, de a levét tényleg ne öntsd ki, mert bármilyen leveshez, pörkölthöz felöntőlének nagyon finom lesz majd máskor.
Fél literes műa. palackokban le is lehet fagyasztani az alaplevet.
Én is nagyon szeretem a főtt húsokat, tormával, paradicsomszósszal, de még magában is.
Köszönöm. A jénais párolás tök jó ötlet, kipróbálom. Meg kipróbálom úgy is, hogy főzöm, de kevés vízzel.
Ahol sok alaplé marad, azzal az a gond, hogy annyival nem tudok mit kezdeni, sose használnék fel annyit.
Jó, hogy mások is így szeretik és nem néztetek hülyének :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!