Leves tejföl nélkül?
Üdv, van karalábé, egy kicsi zeller, egy répa, hagyma, de tejfölt nem lehet itt kapni. Hogyan tudnám azt a finom fajta levest (szerintem maga a karalábé levesre gondolok) így elkészíteni, hogy legalább hasonló legyen?
Nagyon kezdő vagyok
Karalábé leves nálam:
- a karalábét mint a szalmakrumpli, úgy szoktam felszelni, és apróra vágott petrezselyemmel együtt picike olajon átforgatom, majd egy egy-két korty vízzel (só-bors-ételízesítő) födő alatt puhára párolom
- amikor puha, födő le, ha elpárolgott, elfőtt a víz róla, akkor kevéske lisztet rászórva, gyorsan összekavarom és felengedem.-
- még egy gondolatnyi só, hogy a leve is sós legyen, és valóban csak egy csipetnyi cukor (vagy max. 1 szem mokka), hogy a karalábénak azt a picike fanyar-vad ízét elvegye.
Nálam ennyi! Se tej, se tejföl!!
Nemtudom, én sose pontozok, sületlenségnek tartom, neked is javaslom, hogy szard le :)
Egyébként köszönöm a válaszokat, majd összehozok valami ehetőt
Én nem szoktam a zöldséglevesve tejfölt tenni, de ha egy kicsit krémesebb, de savanykásabb állagot akarsz, egy fél deci tej és pár csepp citromlé is megteszi :).
Egyébként tejföl helyett használhatsz natúrjoghurtot, kefírt is, illetve habtejszínt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!