Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezekből mit készíthetnék 2...

Ezekből mit készíthetnék 2 főre, akár több napra? Lent az alapanyagok

Figyelt kérdés
Csirkeszárny kb 1 kg, kb fél kg füstölt szalonna (fehér),paradicsom,vöröshagyma,tejföl,trappista,penne tészta,burgonya,1tálca leveszöldség,tojás,zöldpaprika,ketchup,mustár,majonéz,bbq szósz. elviekben arra gondoltam csinálnék mára kis csirkepörit,tepsis tejfölös sajtos burgonyával,de várom még az ötleteket. alapélelmiszerek vannak

2015. okt. 6. 08:42
 1/5 A kérdező kommentje:
ja a fagyóban gyorsfagyasztott krumpli,egy éthordó tárkonyos csirkeraguleves+egy éthordó gombakrémleves
2015. okt. 6. 08:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Párom imádja a sajtos-tejfölös pennét, az is jó és gyorsan kész.
2015. okt. 6. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Csípős csirkeszárnyak, fűszeres, héjas krumplival, tejfölös szósszal


Zöldségleves a leveszöldségekből


Lapcsánka


Paradicsomszószós penne


Lecsó


Nudli

2015. okt. 6. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Épp ma volt a Stahl konyhájában valami jó kis tepsis kaja... Nem figyeltem elejétől, de valami olyasmi volt, hogy a csirke hús összedarabolva (csont nélkül), gondolom kicsit megpörkölve, vagy ilyesmi...

Aztán sokféle zöldség (répa, krumpli, brokkoli, kukorica, borsó, stb) hagymás olyajban kicsit megpirítva, párolva...

Ezeket összekeverte a hússal, és tepsibe rakta.


Majd egy füstölt sajtos besamell mártással leönttte, sajttal szórta, megsütötte. Szuperül nézett ki. Azt mondta, hogy magában is jó, de ha éhes a család, rizst lehet még mellé adni.



Na szerintem valami ilyesmi a te alapanyagaidból is összehozható!


MOndjuk mivel a csirkeszárnyat nyersen nem szokás kicsontozni :), inkább úgy képzelném ezt a kaját, hogy előbb a szárnyakat ropógósra sütöd tepsiben (ízlésed szerint fűszerezve). Majd kiszeded a sült húsokat, és a zsírjában párolod meg a vegyes zöldséget, majd darabolsz bele főtt tojást, meg keversz bele főtt pennét, és ezt öntöd le besamellel, s sütöd. Szóval nem húst teszel bele..., hanem tésztát, és a súst a végén teszed mellé a tányérra (melegítve).

2015. okt. 6. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
hű,mindenkinek köszi,utolsó,megvan a mai menü.köszönöm szépen! érdekesnek hangzik,de kipróbálom!
2015. okt. 6. 11:03

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!