Ezekből mit készíthetnék 2 főre, akár több napra? Lent az alapanyagok
Csípős csirkeszárnyak, fűszeres, héjas krumplival, tejfölös szósszal
Zöldségleves a leveszöldségekből
Lapcsánka
Paradicsomszószós penne
Lecsó
Nudli
Épp ma volt a Stahl konyhájában valami jó kis tepsis kaja... Nem figyeltem elejétől, de valami olyasmi volt, hogy a csirke hús összedarabolva (csont nélkül), gondolom kicsit megpörkölve, vagy ilyesmi...
Aztán sokféle zöldség (répa, krumpli, brokkoli, kukorica, borsó, stb) hagymás olyajban kicsit megpirítva, párolva...
Ezeket összekeverte a hússal, és tepsibe rakta.
Majd egy füstölt sajtos besamell mártással leönttte, sajttal szórta, megsütötte. Szuperül nézett ki. Azt mondta, hogy magában is jó, de ha éhes a család, rizst lehet még mellé adni.
Na szerintem valami ilyesmi a te alapanyagaidból is összehozható!
MOndjuk mivel a csirkeszárnyat nyersen nem szokás kicsontozni :), inkább úgy képzelném ezt a kaját, hogy előbb a szárnyakat ropógósra sütöd tepsiben (ízlésed szerint fűszerezve). Majd kiszeded a sült húsokat, és a zsírjában párolod meg a vegyes zöldséget, majd darabolsz bele főtt tojást, meg keversz bele főtt pennét, és ezt öntöd le besamellel, s sütöd. Szóval nem húst teszel bele..., hanem tésztát, és a súst a végén teszed mellé a tányérra (melegítve).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!