Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meg merjem csinálni?

Meg merjem csinálni?

Figyelt kérdés

olvastam egy receptet egy kalácsról és ahoz már megvettem mindent. Eddig rendben kse volna,de találtam itthon nutellát és nem tudom,hogy bele merjem-e rakni abba a kalácsba, ami nem így lett összeállítva. Köszi előre is a válaszokat:)

15L



2017. ápr. 15. 19:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Hello, én nem értek a kalácssütéshez, de szerintem szedd ketté a meggyúrt tésztát, egyik felébe rakjál nutellát, a másikba ne. Majd kiderül, melyik ízlik jobban
2017. ápr. 15. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
50%
Ne.
2017. ápr. 15. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Nagyon cseles.

A kalács receptjét nem látjuk, akkor hogyan tudjunk tanácsot adni???

2017. ápr. 16. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
15 éves lány süt? :O minden elismerésem :)
2017. ápr. 16. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Itt van a recept, bocsi,hogy lehagytam:)

[link]


Hát nagymamám kiskoromban rádöbbent,hogy nem hagyhatja,hogy ne tanuljak meg süti-főzni a konyhában, ezért már 11 évesen szalagos fánkot sütöttem és galuskát szaggattam :D

2017. ápr. 16. 14:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Inkabb ahogy kinyujtod csikokra kend be az egyik felet. Vagy csak abteszta egyharmadaba tegyel es abba gyurd bele, es amikor fonod akkor egy nutellas csik lesz benne meg ketto sima
2017. ápr. 16. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves ifjú hölgy! Nagyon jó ötletet adtál nekem a kérdéseddel. Elnézést, hogy csak most válaszolok, de olyan jó ötletnek tartottam, hogy ki akartam próbálni, mielőtt butaságokat kommentelek. Szóval előbb el is készítettem a nutellás kalácsokat.

Nálunk az egybe-sütemények nem jönnek be, mindenki a kézbefogós egyedi darabokat szereti. Emiatt egy kicsit módosítottam a recepteden és növelt adagból 60 dkg lisztnek megfelelő mennyiségből, 24 db nutellás kalácskát sütöttem. A végeredmény a lentebbi linkeken látható.

Mindenkinek nagyon ízlett! Kérdezték, honnan szedtem az ötletet, mert sosem ettek még ilyet, de rendkívül finom!!! Mondtam, hogy a gyakorin egy 15 éves ifjú hölgy adta az ihletet.

A gyerekek (de a család összes tagja) lelkesen üdvözölnek.

Köszönöm én is!


[link]

[link]

[link]


[A duplájára kelesztett tésztákat 24 egyenlő részre kell osztani. (Ez a legmacerásabb része, hogy mind egyforma legyen) Ezután fogsz egy cipócskát, férfitenyér méretű (20 cm) oválist kell nyújtani belőle. Tojás alakot. Az ovális felső felét 6-7 helyen pizzaszelővel függőlegesen be kell vagdosni (úgy hogy a tészta legszélét ne vágd át). Az alsó fele aljába egy jó púpos teáskanálni nutella csíkot kell húzni. Ráhajtva a legalját el kell kezdeni felfelé feltekerni. Egy kis minibájgli lesz, amit kör alakba hajlítva muffinformába kell tenni - a bevágások nyílnak szét ilyenkor. Egy kis fahéjas, cukros tojássárjájával kell megkenni, és egy órát keleszteni.

Egy óra kelesztés után 160-180 fokos sütőben aranybarnára kell sütni.]

2017. ápr. 20. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!