Meg merjem csinálni?
olvastam egy receptet egy kalácsról és ahoz már megvettem mindent. Eddig rendben kse volna,de találtam itthon nutellát és nem tudom,hogy bele merjem-e rakni abba a kalácsba, ami nem így lett összeállítva. Köszi előre is a válaszokat:)
15L
Nagyon cseles.
A kalács receptjét nem látjuk, akkor hogyan tudjunk tanácsot adni???
Itt van a recept, bocsi,hogy lehagytam:)
Hát nagymamám kiskoromban rádöbbent,hogy nem hagyhatja,hogy ne tanuljak meg süti-főzni a konyhában, ezért már 11 évesen szalagos fánkot sütöttem és galuskát szaggattam :D
Kedves ifjú hölgy! Nagyon jó ötletet adtál nekem a kérdéseddel. Elnézést, hogy csak most válaszolok, de olyan jó ötletnek tartottam, hogy ki akartam próbálni, mielőtt butaságokat kommentelek. Szóval előbb el is készítettem a nutellás kalácsokat.
Nálunk az egybe-sütemények nem jönnek be, mindenki a kézbefogós egyedi darabokat szereti. Emiatt egy kicsit módosítottam a recepteden és növelt adagból 60 dkg lisztnek megfelelő mennyiségből, 24 db nutellás kalácskát sütöttem. A végeredmény a lentebbi linkeken látható.
Mindenkinek nagyon ízlett! Kérdezték, honnan szedtem az ötletet, mert sosem ettek még ilyet, de rendkívül finom!!! Mondtam, hogy a gyakorin egy 15 éves ifjú hölgy adta az ihletet.
A gyerekek (de a család összes tagja) lelkesen üdvözölnek.
Köszönöm én is!
[A duplájára kelesztett tésztákat 24 egyenlő részre kell osztani. (Ez a legmacerásabb része, hogy mind egyforma legyen) Ezután fogsz egy cipócskát, férfitenyér méretű (20 cm) oválist kell nyújtani belőle. Tojás alakot. Az ovális felső felét 6-7 helyen pizzaszelővel függőlegesen be kell vagdosni (úgy hogy a tészta legszélét ne vágd át). Az alsó fele aljába egy jó púpos teáskanálni nutella csíkot kell húzni. Ráhajtva a legalját el kell kezdeni felfelé feltekerni. Egy kis minibájgli lesz, amit kör alakba hajlítva muffinformába kell tenni - a bevágások nyílnak szét ilyenkor. Egy kis fahéjas, cukros tojássárjájával kell megkenni, és egy órát keleszteni.
Egy óra kelesztés után 160-180 fokos sütőben aranybarnára kell sütni.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!