Hogyan kell elkészíteni a zacskós levest?
Csak simán odatenni forni a vizet és beleönteni a Port?
KB mennyi idő kell neki?
Igazából a legjobb módja, ha a forrásban levő vízbe rakod bele (zacskóstul) akkor nem engedi ki az ízeket, és sokkal jobb lesz, én is mindig így csinálom! :)
Amúgy meg, az olyan életképtelen állatok számára, mint te, egy kis segítség: ha megfordítod, rá lesz írva "elkészítési javaslat" címszóval egy rövidke útmutató, de inkább szólj valami nő ismerősödnek, hogy segítsen...
Az rá van irva hogyan kell elkésziteni .
DE az már nincs ráirva hogy a vizet hogy kell felforralni.
Tudom hogy sértő de...kérlek ne szaporodj!
Ez nem tudatlanság,sokkal súlyosabb...hiszen a "zinternetet"tudod használni...
Teljesen kiakadtam a kérdésen.
Kanalazd bele egy pohár hideg vízbe és kevergesd 15 percig.
Jó étvágyat!
Egyszerű:
Hozzá valók:
1 hagyma
10 dkg gyömbér
1 kg marhacsont, 1/2 kg marhaszegy (kivéve, ha alaplével dolgozunk)
5 csillagánizs
5 szegfűszeg
1 szál fahéj
pár szem egész feketebors
5 evőkanál halszósz, só
250 g keskeny rizsmetélt
150 g marhahátszín, vagy -filé
kevés cukor
A tálaláshoz:
2 újhagyma
100 g szója, vagy egyéb csíra
1 csokor koriander zöldje (a legfontosabb!!!)
1 csokor ázsiai bazsalikom (esetleg elmaradhat)
1/2 csokor menta (esetleg elmaradhat)
2-3 csilipaprika
1-2 zöldcitrom vagy citrom
chiliszósz
Az az igazi, ha a szegyből és a csontokból készítjük el az alaplevet sok óra főzéssel, de idő és kedv hiányában dolgozhatunk alaplével is, de akkor abból csakis valódit használjunk, ne valami utánzatot.
A felforrósított alaplébe beleteszem a száraz serpenyőben alaposan megpirított fűszereket (csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, bors), majd ugyanabban a serpenyőben még nagyobb lángon még jobban megpirítom a félbevágott hagymát és a gyömbért, nyugodtan szenesedjen kicsit, attól lesz jó. Ez is megy bele a levesbe, legalább egy órát főzzük együtt őket, mehet bele kb evőkanálnyi cukor is. (Ha nem alaplével, hanem csontokkal kezdünk, akkor a gyömbért és a hagymát már abban a fázisban tegyük bele, a módszer ugyanaz, mint a marhahúslevesnél, hideg vízzel indítunk, aztán újra hideg, habot szedeget, stb, ha van igény, leírom, de szerintem mindenki így csinálja.)
IMG_1543.JPG
Közben betesszük a mélyhűtőbe a marhahúst, akkor sokkal könnyebb lesz majd hajszálvékonyra szeletelni, ha kicsit megdermed. A rizstésztát pedig kb fél órára be kell áztatni hideg vízbe, főzést nem igényel, ezt úgy időzítsük, hogy a leves is akkor legyen kész, azaz fél órával a fűszerek hozzáadása után.
DSC_0139.JPGKözben előkészítjük a tálaláshoz a zöldségeket, a fűszernövényeket leszárazzuk nagyjából, az újhagymát felkarikázzuk vékony szeletekre, ha van kedvünk érdemes ecetes lébe felkarikázott chilit és hajszálvékonyra vágott fokhagymát is kínálni a leveshez, nagyon jó bele az is.
Na, ha ez megvan, akkor ebbe az alaplébe beleszóród a zacskó tartalmát, és közepes lángon másfél óráig összefőződ.
1. Rakj vizet egy lábosba.
2. Forralt fel.
3. Na innentől már bonyolult, mert kétféle leves van: van amelyiket x percig főzni kell, a másik változat meg csak annyi, hogy forrásban lévő vízbe öntöd, aztán leveszed a tűzről, hagyod állni és megeszed.
4. Csinálj róla egy képet és töltsd fel Instagramra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!